szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán emelkedő pályán kezdenek, a Wall Street keddi előretörésének biztatására. A nap egésze még bizonytalan, mivel a New York-i mutatók határidős jegyzései a keddi bizalomhullám apadására utalnak.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 hatvan pont körüli nyereséggel kezdhet, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 hatvanöt pont körüli előrelépéssel indulhat.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé szerda reggelre 12 ponttal 11 363 pontra csökkent, a Nasdaq összetett mutatójáé 7,75 ponttal 1860,75 pontra romlott, az S&P 500-asé 2,70 ponttal 1271,00 pontra fogyatkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Tovább kopnak a tőzsdeindexek

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken tovább esnek a gyenge profitkilátások, a pénzügyi piacok további bizonytalanságára figyelmeztető Fortis-tőkeemelés, a rekord közeli olajárak és a fölerősödött euró miatt.

MTI Gazdaság

Tőzsdék: ami tegnap adtak, ma elveszik

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacokon csütörtökön elveszthetik az előző üzleti napon szerzett nyereségeiket, mivel az olajár mérséklődése nyomást gyakorol az energetikai cégekre.

MTI Gazdaság

Keserű napra számítnak a tőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán újabb veszteségekkel tetézik a keddi visszaesést. Most különösen az autóipari részvények szenvednek, a vasérc árának gyors emelkedése miatt.

MTI Gazdaság

Tőzsdék: a függőség napja pénteken

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken bizonytalanul kezdenek, miután csütörtökön a Wall Street kissé javult, pénteken viszont zárva tart.

MTI Gazdaság

Lejtőn maradnak a tőzsdei árfolyamok

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön is folytatják útjukat lefelé a lejtőn, a Wall Street nagy szerdai visszaesését követve.

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Ezrek követelték Bolsonaro leváltását Brazíliában

Ezrek követelték Bolsonaro leváltását Brazíliában

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson