6 milliárdból épülhet új sportcsarnok Felcsúton

6 milliárdból épülhet új sportcsarnok Felcsúton

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Felcsúti Útánpótlás Neveléséért Alapítvány egy új sportkomplexum építésére eddig csak 1,7 milliárdnyi tao-pénzt kapott az MLSZ-től, de ez csak az első ütem, a sportcsarnok összesen mintegy 6 milliárdból épülne meg. Az új komplexum így a felcsúti stadionnál is drágább lesz.

Közel 6 milliárdból épülhet meg a Felcsútra tervezett új sportcsarnok, amely így még a stadionnál is drágább lesz – írja a Figyelő.

Mint tavaly decemberben megírtuk, 1,359 milliárd forintnyi tao-pénzt kapott a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) egy új felcsúti beruházásra, amely egy kézilabda-meccsekre alkalmas sportcsarnok építését jelenti. Akkor úgy volt, önrésszel kiegészítve mintegy 2 milliárd forintból épülhet majd meg a csarnok, de a Figyelő azt írja, bár az MLSZ akkor nem hagyta jóvá a 4,6 milliárd forintnyi tao-pénz igénylést, ez a döntés nem volt végleges.

A projekt megvalósítását ugyanis több ütemre osztották, és az MLSZ eddig csak az első ütemre hagyta jóvá a tao-pénzek kifizetését, de az alapítvány az idén is pályázik.

A FUNA eredetileg egy 5,7 milliárd forintos beruházást tervezett, amely a Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia Sportkomplexum elnevezést viselte, így pedig drágább lett volna, mint a 2,7 milliárd forintért megépült szintén felcsúti Pancho Aréna. A fedett komplexumba parketta- és műfüves borítású kis focipályát, ökölvívóringet, kondigépeket, szertárakat, öltözőket, orvosi szobát, irodákat, büfét, konyhát, tárgyalókat és két előadótermet is terveztek.

Hozzászólások