szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felújították és szintbe hozták a vasúti átjárót Solton, az 52-es úton. Már nincs szükség sebességkorlátozásra, és működő fénysorompó is van. Pirost viszont nem valószínű, hogy sűrűn fog mutatni, mivel ezen a vonalon évek óta nem járnak vonatok.

Az Indóház.hu fedezte fel az egyik helyi rádió oldalán keresztül a jó hírt, amit Solt Facebook-oldalán tettek közzé, és szerkesztői javasolták a megosztását.

A bejegyzés szerint a MÁV FKG Kft. befejezte a vasúti átjáróban a balesetmegelőzési, szabályozási munkát. Dicsérték a munkát, mert alapos volt a tervezés, kiváló a szakembergárda és a határidőket is betartották. Az átjáró kényelmesebbé és biztonságosabbá vált, a 30-as sebességkorlátozás megszűnt.

A Facebookon közzétett fotókon látszik, hogy működő fénysorompó is van, bár 2007 óta nincs személyszállítás a solti állomáson. Akkor állították le ugyanis a forgalmat a Kunszentmiklós-Tass-Dunapataj mellékvonalon. Ha a pálya állapota megengedi, tehervonatok persze járhatnának erre, így akár még használhatnák is ebben az esetben a sorompót, vagy esetleg akkor, ha karbantartást végeznek.

©
©

A helyzet iróniáját mindenestre a hozzászólók is érezték. "Már csak azt nem tudom, hogyan sikerült forgalom nélküli fényképeket csinálni?" – írta szmájlik kíséretében egy hölgy. "A vasúti "forgalomhoz" képest kicsit túl van biztosítva, de hátha jelez még sokszor pirosat a jövőben" – szólt hozzá egy férfi.

A kommentelők ugyanakkor örülnek a felújításnak, és remélik, hogy tartós lesz az új átjáró. „Csak legyen tartós is a hozzá toldott aszfaltcsík” – tette hozzá egy másik férfi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat