szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szállodai szolgáltatásokra alakított céget a napokban a kormányfői vő cége, a BDPST Zrt., éppen az a cég, amely stratégiai befektetőként most vásárolja meg Mészáros Lőrinctől a Konzum PE Magántőkealap egyötödnyi részvénycsomagját az Appeninn Holdingban.

A BDPST Zrt. tőzsdei ügyletének ismertetésekor a főtulajdonos Tiborcz István a BDPST Group kifejezést is használta, immár indokoltan, mert a minap a zrt. leánycégeként megalakult a BDPST Hotel Management Zrt. is.

Ennek vezérigazgatója Somlyai Zoltán, aki az ötcsillagos budapesti szálloda, a Kempinski vezetője volt, amikor Orbán Ráhel ott dolgozott értékesítési menedzserként. A kormányfő lánya azóta az állami turisztikai menedzsment egyik tanácsadója lett. Somlyai az elmúlt években több olyan szállodaügyletben, illetve hotelirányításban is részt vett, amelyben Orbán Ráhel férje, Tiborcz István vagy a kormányfő barátja, Mészáros Lőrinc érdekelt volt. 

A szállodai szakember, Somlyai jelenleg is a Hunguest Hotels Zrt. igazgatóságának tagja. A Hunguest a Konzum Nyrt. tulajdonában van, amely csaknem 40 százalékban a Konzum PE Magántőkealapé. Ettől vásárolta most meg Tiborcz cége az alap Appeninn-részvényeinek egyötödét. A bevásárlásnál BDPST Groupról beszélnek, mint vevőről, illetve Tiborcz úgy fogalmazott: a BDPST Group célja, hogy „a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált” kiaknázzák. Hogy ez pontosan mit jelent majd, az nyilván kiderül majd.

Az mindenesetre tény, hogy a BDPST-csoport legújabb tagja, a BDPST Hotel Management szállodai szolgáltatásokra készül, amivel adott esetben kiszolgálhatja akár a nem közvetlenül az Orbán családhoz, hanem csak Mészáros Lőrinchez köthető Konzum-csoport szállodáit is. (Az új BDPST-céget is abba a Gellért-hegyi villába jegyezték be, ahova az elmúlt hetekben összevonták Tiborcz István cégeit barátjának, Hamar Endrének az ügyvédi irodájában.)

Persze nemcsak a Hunguest 18 belföldi és 5 külföldi szállodája jöhet szóba, hanem más hotelek kiszolgálása is, hiszen a budapesti belvárosi Dorottya utcában már a kormánytól is kiemelt státust kapott a BDPST luxushotel-fejlesztése.

*Cikkünk előző változatában még azt írtuk, hogy Tiborcz kezébe kerülhet a Hunguest-szállodák kulcsa. Továbbra sem zárjuk ki, hogy ez egyszer bekövetkezik, a mostani hírek azonban nem jelentik ezt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Most már biztos, hogy nem aszteroida, hanem egy 54 éves rakéta a Föld körül keringő titokzatos objektum

Most már biztos, hogy nem aszteroida, hanem egy 54 éves rakéta a Föld körül keringő titokzatos objektum