szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szállodai szolgáltatásokra alakított céget a napokban a kormányfői vő cége, a BDPST Zrt., éppen az a cég, amely stratégiai befektetőként most vásárolja meg Mészáros Lőrinctől a Konzum PE Magántőkealap egyötödnyi részvénycsomagját az Appeninn Holdingban.

A BDPST Zrt. tőzsdei ügyletének ismertetésekor a főtulajdonos Tiborcz István a BDPST Group kifejezést is használta, immár indokoltan, mert a minap a zrt. leánycégeként megalakult a BDPST Hotel Management Zrt. is.

Ennek vezérigazgatója Somlyai Zoltán, aki az ötcsillagos budapesti szálloda, a Kempinski vezetője volt, amikor Orbán Ráhel ott dolgozott értékesítési menedzserként. A kormányfő lánya azóta az állami turisztikai menedzsment egyik tanácsadója lett. Somlyai az elmúlt években több olyan szállodaügyletben, illetve hotelirányításban is részt vett, amelyben Orbán Ráhel férje, Tiborcz István vagy a kormányfő barátja, Mészáros Lőrinc érdekelt volt. 

A szállodai szakember, Somlyai jelenleg is a Hunguest Hotels Zrt. igazgatóságának tagja. A Hunguest a Konzum Nyrt. tulajdonában van, amely csaknem 40 százalékban a Konzum PE Magántőkealapé. Ettől vásárolta most meg Tiborcz cége az alap Appeninn-részvényeinek egyötödét. A bevásárlásnál BDPST Groupról beszélnek, mint vevőről, illetve Tiborcz úgy fogalmazott: a BDPST Group célja, hogy „a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált” kiaknázzák. Hogy ez pontosan mit jelent majd, az nyilván kiderül majd.

Az mindenesetre tény, hogy a BDPST-csoport legújabb tagja, a BDPST Hotel Management szállodai szolgáltatásokra készül, amivel adott esetben kiszolgálhatja akár a nem közvetlenül az Orbán családhoz, hanem csak Mészáros Lőrinchez köthető Konzum-csoport szállodáit is. (Az új BDPST-céget is abba a Gellért-hegyi villába jegyezték be, ahova az elmúlt hetekben összevonták Tiborcz István cégeit barátjának, Hamar Endrének az ügyvédi irodájában.)

Persze nemcsak a Hunguest 18 belföldi és 5 külföldi szállodája jöhet szóba, hanem más hotelek kiszolgálása is, hiszen a budapesti belvárosi Dorottya utcában már a kormánytól is kiemelt státust kapott a BDPST luxushotel-fejlesztése.

*Cikkünk előző változatában még azt írtuk, hogy Tiborcz kezébe kerülhet a Hunguest-szállodák kulcsa. Továbbra sem zárjuk ki, hogy ez egyszer bekövetkezik, a mostani hírek azonban nem jelentik ezt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Négy és fél tonnás kokainszállítmányt kapcsoltak le

Négy és fél tonnás kokainszállítmányt kapcsoltak le

„Volt olyan lakás, hogy 50 millió volt rá az áfakedvezmény” – az elhibázott élénkítés után 2020-ra fog padlót a lakásépítési szektor

„Volt olyan lakás, hogy 50 millió volt rá az áfakedvezmény” – az elhibázott élénkítés után 2020-ra fog padlót a lakásépítési szektor

Az MTVA székháza elé szervez tüntetést Hadházy Ákos

Az MTVA székháza elé szervez tüntetést Hadházy Ákos

Gyönyörű karácsonyfát állított Eger – hajnalban a szél ledöntötte (videó)

Gyönyörű karácsonyfát állított Eger – hajnalban a szél ledöntötte (videó)

Tovarisból Monsieur: az orosz oligarcha mindenkit megvett Monacóban

Tovarisból Monsieur: az orosz oligarcha mindenkit megvett Monacóban

Földcsuszamlás miatt kisiklott egy vonat Barcelona közelében

Földcsuszamlás miatt kisiklott egy vonat Barcelona közelében