szerző:
hvg.hu

Lazarovits Márk az MVM Net élén még maradhatott, de nem tudni, meddig, mert a tervek között szerepel a két leányvállalat összevonása.

Távozik az MVM Informatika éléről Lazarovits Márk – írja a Népszava a cég weboldalára hivatkozva. Lazarovits helyét a leányvállalat korábbi vezetője, Székely Attila veszi át, aki 2010-től tavalyig töltötte be ugyanezt a posztot.

Lazarovitsról korábban mi is megírtuk az MVM Informatika vezetőjeként megakadályozhatta volna, hogy az MVM svájci leánycége intézze azt a milliárdos informatikai beszerzést, amely miatt a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég nem írta alá az állami vállalat mérlegét. Lazarovitsot onnan ismerheti a közvélemény, hogy a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes elleni büntetőeljárásban róla állította azt Balogh Zsolt volt BKV-vezérigazgató, hogy eljuttatott egy pénzzel teli nokiásdobozt Hagyónak.

Az MVM Informatika vezetőjeként Lazarovits Márknak módja lett volna megelőzni a rendkívül furcsa informatikai szerződés megkötését azzal, hogy a Csoportszintű Megállapodás előírásai szerint magához vonja a projektet. Ezt azonban nem tette meg. Ez a megállapodás arról rendelkezett, hogy hogy informatikai munkát csak az MVM Informatika és az MVM Net Zrt. végezhet a cégcsoport számára. Ennek jegyében az MVM Informatika Zrt. vezérigazgatói tisztségét és az MVM informatikai igazgatói posztját mindig ugyanaz a személy töltötte be.

Az ügy továbbra is homályos, az illetékesek pedig tesznek róla, hogy az is maradjon. A Népszava szerint Mesterházy Attila MSZP-s képviselő több kérdést is feltett az üggyel kapcsolatban Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, akinek nevében helyettese, Fónagy János csak annyit válaszolt: a vizsgálati folyamatba neves külső és belső szakértőket vontak be, de a teljes körű lezárásig felelősségteljes következtetések nem vonhatóak le.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gulyás Gergely nem volt hajlandó Gruevszkiről beszélni

Gulyás Gergely nem volt hajlandó Gruevszkiről beszélni

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Súlyos vádak a Microsoft ellen: úgy gyűjtik az adatokat a felhasználókról, mintha nem lenne holnap

Súlyos vádak a Microsoft ellen: úgy gyűjtik az adatokat a felhasználókról, mintha nem lenne holnap

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM