szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti oszlopokra kihelyezett plakátok után nem kérhetnek közterület-használati díjat.

Közterület-használati díj megfizetése fejében helyezhette volna csak ki választási plakátjait az MSZP a budapesti oszlopokra, ám a párt perre vitte a kérdést, a Kúria kedden pedig a szocialistáknak adott igazat - írja az Index.

Egy tavalyi törvénymódosítás értelmében csak úgy lehet választási plakátokat kihelyezni, ha az adott párt erre engedélyt kér az oszlop tulajdonosaitól: villanyoszlopok esetén az Elműtől, míg a közvilágítást biztosító oszlopok esetén egy B. B. D.- és K. Kft. nevű céghez kell fordulni, amely voltaképpen a fővárosi önkormányzathoz tartozik.

Az MSZP még áprilisban írt levelet a két cégnek, arra kérve őket, hogy mint tulajdonos, engedélyezzék a plakátok elhelyezését, de a B.B.F.és K. válaszlevelében azt írta, hogy engedélyezi ugyan, de ehhez a Fővárosi Önkormányzattól is engedélyt kell kérnie az MSZP-nek, ezen felül pedig közterület-használati díjat is fizetnie kell, plakátonként 9 és 16 ezer forintot havonta.

A Fővárosi Önkormányzat ugyan dönthetne úgy, hogy díjmentességet ad, esetleg kedvezményt, de az MSZP a Kúria állásfoglalását kérte, amely kedden hozott döntésében az ellenzéki pártnak adott igazat, és kimondta:

az oszlopokon történő plakátelhelyezés választási kampány idején nem köthető közterület-használati engedélyhez és díjhoz, a közterület-használatról szóló szabályok csak az önálló hirdető-berendezések és óriásplakátok esetén alkalmazhatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szólamnak jó, politikai húzásnak öngól lenne a Fidesztől az abortusz szigorítása

Szólamnak jó, politikai húzásnak öngól lenne a Fidesztől az abortusz szigorítása

Nem pezsgőzik a világ a járvány idején – ezt pedig a franciák is megérzik

Nem pezsgőzik a világ a járvány idején – ezt pedig a franciák is megérzik

Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban

Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban