szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tízezer forint helyett tizenháromezer ötszáz forintot adnának a szegedi időseknek és az iskolakezdőknek a szegedi fideszesek. Május elsején még visszautasították, hogy a szegedi polgármester a vállalkozások adóztatásának átdolgozása helyett ígérget, most azt mondják, hogy ők többet adnának.

Bírálta a szegedi Fidesz Botka Lászlót, miután az május elsején bejelentette, hogy tízezer forintot adnak majd a nyugdíjasoknak és az iskolakezdőknek.

Azt kifogásolták, hogy a szocialista polgármester a vállalkozókat sújtja az adókkal, velük fizetteti meg a „lustaságot”, és ebből a pénzből osztogat. Bartha László, a Tisza koalíció jelöltje pedig júdáspénznek nevezte a juttatást.

Most azt nyilatkozták a Szegedma helyi portálnak, hogy a tízezer forint helyett 13 500 forint támogatásra fognak javaslatot tenni a közgyűlésen, amelyen végül majd szavazni kell Botka bejelentéséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

Így teszi tönkre a természetet a Mauritiusnál zátonyra futott hajóból tengerbe jutott olaj

Így teszi tönkre a természetet a Mauritiusnál zátonyra futott hajóból tengerbe jutott olaj

Koronavírus: újabb rekordok dőltek Ukrajnában

Koronavírus: újabb rekordok dőltek Ukrajnában