szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szakértők hordónként 55 dollárt várnak.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A koronavírus okozta járvány egyik hatásaként jelentősen csökkenthet a kőolaj ára, a Brent jegyzése akár 55 dollárra is gyengülhet hordónként az energiahordozó iránti kereslet mérséklődésére szakértők szerint.

Az északi-tengeri Brent olajfajta ára 16 óra körül 1,09 dollár (1,82 százalék) csökkenéssel, 58,80 dolláron állt.

A Brent csúcsa idén eddig 70,58 dollár volt, amit január 6-án állított be.

Szakértők azzal számolnak, hogy a kőolaj ára tavaly augusztus óta legalacsonyabb szintre, 55 dollárra is süllyedhet, ha nem sikerült rövid időn belül megállítani a fertőzés terjedését.

Két éve, 2018-ban Kína napi olajkereslete 13,5 millió hordó volt, 5,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Abban az esetben, ha most nem sikerül megfékezni a koronavírus terjedését, akkor az egyebek között az olajkereslet jelentős visszaesésével járhat, aminek árcsökkentő hatása lenne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!