szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sebestyén Roland vállalkozóhoz köthető két cég összesen 2,1 milliárd forint értékben kapott paksi megbízásokat.

Tavaly novemberben elkészült az a bicikliút, ami Paksot köti össze a Dunakömlőddel, a mindössze 2,5 kilométeres út az eredetileg becsülthöz képest 300 millió forinttal többe, összesen 779 millió forintba került, írja a Direkt36.

Az utat egy Sebestyén Roland nevű vállalkozó és partnere építette meg, márpedig Sebestyén üzletelt Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak a szűkebb rokonságával is. 

A Real-Rent nevű cége és egy Amalfi Hungária nevű másik, szintén hozzá kötődő vállalkozás pedig jelentős építőipari megrendeléseket kapott Pakson, a portál összesítése szerint a két cég 2,1 milliárd forint értékben szerzett megbízásokat Pakson az elmúlt két és fél évben.

A Direkt36 szerint a paksi munkákat például minden esetben olyan pályázatokon nyerte el a Real-Rent és az Amalfi Hungária, amelyeknél az önkormányzat döntötte el, hogy milyen más cégeket hív meg a közbeszerzésekre.

Sebestyén a portál megkeresésére azt mondta, hogy szerinte természetes, hogy az építőipari cégek közbeszerzéseken jutnak megrendelésekhez, ezt ő minden esetben törvényes módon tette.

Szerinte véletlen, hogy kapcsolódási pontokat lehet találni közte és néhány versenytársa között.

Sebestyénéknek ingatlanfejlesztési projekjük is van Pakson, a Gesztenyés Park nevű lakópark honlapja szerint egy Centrál-Ing Kft. nevű céget bíztak meg a tervezett lakások értékesítésével, a cég leányvállalatának egyik tulajdonosa egy Ökrös Imre nevű férfi, aki Orbán Viktor rokona. Egészen pontosan Lévai Gizellának a férje, aki Orbán feleségének, Lévai Anikónak a nővére – írja a Direkt36. Plusz Sebestyén cégeinek egyik korábbi ügyvezetője és egy céges tulajdonostársa is megjelent Ökrös Imre és testvére, Ökrös Marianna vállalkozásaiban.

Lévai Gizella fiával, Szeghalmi Márk Ádámmal is alapított közös véget Sebestyén, a vállalkozás székhelye Budapesten volt, de a cég neve, a Paks Ház Kft. utalt rá, hogy Pakson akarnak tevékenykedni.

Sebestyén egy harmadik paksi ingatlanos projektbe is belevágott: 2016 szeptemberében másokkal együtt létrehozta az Atompark Kft. nevű céget, amelyben jelenleg is egyharmados részesedése van. Az Atompark két hónappal a létrejötte után már kötött is egy előszerződést egy paksi ingatlan megvásárlására, de azt végül Szabó Péter fideszes polgármester szavazás nélkül levette a napirendről.

Borítóképünkön jobbra Sebestyén Roland, amint Szabó Péter paksi polgármesterrel szerződést ír alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így fog kinézni az újra felépített József főhercegi palota a budai Várban

Így fog kinézni az újra felépített József főhercegi palota a budai Várban

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt

 Az Erste szerint a régióban a magyar gazdaság ugorhatja a legnagyobbat

Az Erste szerint a régióban a magyar gazdaság ugorhatja a legnagyobbat