szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mind az adóhatóság, mind az Operatív Törzs azt állítja, hogy nem foglaltak le semmilyen Csehországba tartó maszkszállítmányt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban adott ki közleményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és azt állítják, hogy nem foglaltak le Csehországba tartó, egészségügyi maszkokat tartalmazó szállítmányt.

A cseh Idnes.cz lap írta meg, hogy Budapesten lefoglalták azt a félmillió darab maszkot, amelyet a csehországi Morva-sziléziai kerület rendelt meg Indiából, hogy védekezzen a koronavírus ellen.

Az Operatív Törzs szombati sajtótájékoztatóján is szóba került a téma, Lakatos Tibor ezredes, a törzs ügyeleti központjának vezetője azt mondta, hogy nem igaz a hír.

A NAV a közleményében fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben elsősorban az adózóknak nyújtott szolgáltatásaira fókuszál. "A közúti ellenőrzésekkor – az adóelkerülő, visszaélésszerű magatartás kiszűrése mellett -  a szolgáltató jelleg dominál, a hivatal segíti a szállítókat, fuvarozókat is" - írták.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!