szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt kéri a Diákhitel Központ, hogy a Neptunon keresztül indítsák el a hallgatók a hiteligénylést.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a szabad felhasználású Diákhitel1 hiteligénylésének határidejét. Az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

A Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálata zárva tart, ahogy ebben az időszakban felsőoktatási intézmények sem vesznek át papíralapú dokumentumokat. Online szerződéskötésre ugyanakkor jelenleg is változatlanul lehetőség van. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb, ha a hallgató a hiteligénylését az intézményi Neptun rendszerből indítja, mert ebben az esetben elektronikus aláírással otthonról, személyes érintkezés nélkül tudja megkötni szerződését – olvasható a közleményben.

Aki már törleszt, annak a Diákhitel Központ is törlesztési moratóriumot hirdetett. Ha valaki fizetné tovább a részleteit, az önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthet, a társaság ezt minden esetben elszámolja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!