RTL: Szabadságra küldenek dolgozókat kórházak, pedig az Emmi szerint nem lehetne

RTL: Szabadságra küldenek dolgozókat kórházak, pedig az Emmi szerint nem lehetne

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Míg a kórházakban és a szakrendelőkben a koronavírusos betegekre várnak, addig az egészségügyi dolgozókat szabadságra küldik - állítja több dolgozó is és a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Az Emmi szerint egyetlen állami kórház sem kötelezi az ápolókat fizetés nélküli szabadságra.

Az egészségügyi dolgozók zárt csoportjában arról írtak, hogy fizetés nélküli szabadságra küldték őket a kórházakból, illetve szakrendelőkből, míg a koronavírusos betegekre várnak - számolt be az RTL Híradó.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke ezt a csatornának megerősítette és azt is elmondta, emiatt jelentősen csökkent a dolgozók jövedelme, mert kiesik a túlmunka-pótlék, vagy a másodállásból származó bevételeik. Soós szerint nem lehet ilyen esetben fizetés nélküli szabadságra küldeni senkit sem.

A FESZ elnöke szerint a kórházak és rendelőintézetek gyakran úgy oldják meg a helyzetet, hogy közös megegyezést próbálnak ráerőltetni a munkavállalókra, de ez szerinte nem elfogadható.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták: „egyetlen állami kórház sem kötelezi az ápolókat fizetés nélküli szabadságra”.

(Képünk illusztráció)

Hozzászólások