szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Különleges övezet lett a terület, de már nem az önkormányzaté.

42 milliárd forintot költ az állami költségvetés a következő években a különleges övezetté nyilvánított és a momentumos polgármester által vezetett Göd város helyett a megye hatáskörébe utalt új Samsung akkumulátorgyár megfelelő infrastrukturális környezetének kialakítására.

A kormány szerda esti határozata szerint ebből több mint 7 milliárd jut utakra, köztük az M2 új „félcsomópontjára” és egy felüljáróra. 12 milliárdot adnak a víziközművek fejlesztésére: ivóvízellátás, új vízkivételi mű, ipari vízvezeték, szennyvíztisztítás és szennyvízvezeték az új gyár és a tisztítótelep között.

Szinte senki sem tudott arról, mire készül a kormány Gödön

A Pest megyei önkormányzat sem - ez azután derült ki, hogy a városi és a megyei jegyző leült egyeztetni a Samsung SDI által befizetett iparűzési adó sorsáról. Lényegében a gödi önkormányzatot és a megyei közgyűlést is derült égből villámcsapásként érte a kormány döntése, hogy a gödi lett az első különleges gazdasági övezet az országban.

A villamosenergia-átviteli és elosztóhálózat fejlesztésére több mint 22 milliárd forintot szánnak, a gázhálózatra fél milliárdot. Az előbbi érdekében megemelik a Magyar Villamos Művek jegyzett tőkéjét, és így tulajdonosi kölcsön formájában finanszírozzák a MAVIR Átviteli Rendszerirányító Zrt.-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról a Klebelsberg Központ

Nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról a Klebelsberg Központ

Világgazdasági kilátások: elhúzódó kilábalás, vakcinában reménykedve

Világgazdasági kilátások: elhúzódó kilábalás, vakcinában reménykedve

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak