szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jut turisztikára, sportakadémiákra és a Miniszterelnökség beruházásaira is.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy újabb átcsoportosításokat hajt végre a kormány: 185 milliárd forintot vontak el a Gazdaságvédelmi alapból, de a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartaléka elnevezésű alapot is 26,4 milliárd forinttal rövidítették meg.

Előbbiből sok mindenre jut, például 42,5 milliárd forint megy turisztikai fejlesztésekre, 32,5 milliárd autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatások költségtérítésére, 29,5 milliárd pedig vasúti költségtérítésre. 15,7 milliárdot a Miniszterelnökség nem részletezett beruházásaira fordítanak. És bár olimpiát nem rendezünk, a Nemzeti Olimpiai Központra 2,7 milliárdot, a sportakadémiák támogatására pedig 11,5 milliárdot tettek félre.

A Járvány Elleni Védekezés Központi Tartaléka elnevezésű alapból elvont összegből többek között a Nemzeti Népegészségügyi Központnak jut 5,4 milliárd forint, de egymilliárd feletti összeget kap a Magyar Honvédség egészségügyi központja is, főleg dologi kiadásokra. Nagyjából ugyanennyinek örülhet az Országos Mentőszolgálat is.

A kormány nagy bűvészmutatványa: a „gazdaságvédelmi" „alap"

Elfogyott a válságkezelésre viharos gyorsasággal félretett keret, legalábbis az a pénz, amit a kormány eredetileg beletett. Igaz, sose volt igazi alap, inkább csak annak felcímkézett zárolások. És sose volt gazdaságvédelmi, legfeljebb annyira, amennyire bármilyen, bármire elköltött forint védi a gazdaságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Péterfy Gergely kilépett Magyarországról és megszűnt körülötte a gyűlölet

Az én hetem: Péterfy Gergely kilépett Magyarországról és megszűnt körülötte a gyűlölet

Most lett balhé abból, hogy nyugati családoknak szülnek gyereket az ukrán nők

Most lett balhé abból, hogy nyugati családoknak szülnek gyereket az ukrán nők

Féltékenységből vágta el a nagyapja torkát, vádat emeltek ellene

Féltékenységből vágta el a nagyapja torkát, vádat emeltek ellene