szerző:
EUrologus
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új médiapartnert választott Magyarország első számú európai uniós hírforrása, az EUrologus anyagaival mostantól a HVG hetilapban, a hvg.hu-n és a hvg360-on találkozhatnak.

EUrologus
Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban. Az EUrologus Magyarország legolvasottabb független európai uniós hírforrása, amely nem csak az EU és a magyar kormány csatározásairól, de az unió jövőjét leginkább meghatározó európai vitákról is tudósít.
Friss cikkek a témában

Mi folyik Brüsszelben?

– tesszük fel majdnem pontosan nyolc éve rendszeresen a kérdést az EUrologus brüsszeli – mostanában főként virtuális – szerkesztőségében.

"Nagyobb szükség van független tudósításokra Brüsszelből, mint bármikor. Fontos, hogy minél több olvasóhoz eljussanak a hírek és a propagandamentes elemzések a magyar kormány és az uniós intézmények közti csatározásról. Örülünk, hogy a HVG-vel hosszú távú együttműködésre lépünk, ami biztosítja, hogy a jövőben is széles közönséget érjünk el közérthetően írt hírekkel, elemzésekkel, videókkal, adatelemző cikkekkel" – érvelt a kiadóválasztás mellett Folk György, az EUrologus társalapítója.

©


"Két hónap telt el azóta, hogy az Index szerkesztőségével közösen az EUrologus csapata is a távozás mellett döntött, mivel mi sem nem láttuk többé biztosítottnak a független újságírás feltételeit. Új partnerünk kiválasztásánál ezért a két fő szempont a stabil működés mellett a független újságírás kereteinek biztosítása volt" – mondta Folk György.

"Külön öröm számunkra, hogy ezentúl nyomtatásban is olvashatóak lesznek fontosabb elemző anyagaink a HVG hasábjain" – tette hozzá Zalán Eszter, az EUrologus másik alapítója.

Az EUrologust 2012 őszén három brüsszeli EU-geek alapította, hogy a Tumblr – 444.hu – Index.hu utat bejárva 2020 októberétől a HVG-n folytassák.

"A HVG hetilap, a hvg.hu és a most egyéves hvg360 eddig is kiemelt témaként kezelte az Európai Unióval, a közösség intézményeivel, ezek döntéseivel összefüggő kérdéseket. Minden platformunknak megvolt ebben a szerepe, így pedig nemcsak követtük a híreket, de igyekeztünk ezeket mind szélesebb összefüggésben tárgyalni, feltárni a folyamatok hátterét, ezekből kiindulva pedig már előre nézni. Meggyőződésünk szerint ez erősödik most az EUrologus csapatának leigazolásával" – mondta a most induló együttműködésről Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu és a hvg360.hu felelős szerkesztője. "Abban hiszünk, hogy szándékainkat és erőforrásainkat összehangolva, a HVG és az EUrologus olyan tartalmi szolgáltatást tud nyújtani, ami megkerülhetetlen lesz mindazoknak, akiket érdekel és érint mindaz, ami az Európai Unióban történik. Márpedig ez mindenkit érint, hiszen mindannyian részei vagyunk ennek a közösségnek" – tette hozzá.

Olvassa az EUrologust továbbra is az eurologus.eu oldalon, a hvg.hu oldalon, kövesse a Facebookon, Twitteren, Instagramon vagy nézze meg a videókat a YouTube-on.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília a netes vásárlásra buzdít

Müller Cecília a netes vásárlásra buzdít

104 évesen győzte le a koronavírust egy világháborús veterán

104 évesen győzte le a koronavírust egy világháborús veterán

Több milliárd éves talajminta érkezik egy űrkapszulában

Több milliárd éves talajminta érkezik egy űrkapszulában