szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig egy ház adatairól tudni, a többi nyertes a kormány szerint még nem nyilvános.

3 milliárd 89 millió forintot adott az állam a Magyar Falu Program keretében az önkormányzatoknak, hogy 13 orvosi szolgálati házat építsenek ebből a pénzből. A 24.hu megkérdezte a miniszterelnökségtől az idei nyerteseket is, de ott azt mondták, egyelőre nem nyilvánosak az idei támogatások annak ellenére, hogy Nagydorog polgármestere például arról számolt be, át is utalták nekik az erre szánt 381 millió forintot.

A 2020-as pályázati anyag szerint a települések nyolc vázlatterv közül választhatják ki a számukra megfelelő házat, 177 és 218 négyzetméter közötti méretben. A nyolc változat közül viszont csak az egyikben van rendelő.

Az újság szerint a nagydorogi szolgálati ház 219 négyzetméteres alapterületű lesz a “a házban a legmodernebb épületgépészeti eszközök, beépített hűtő-fűtő, árnyékoló és légtechnikai berendezések is helyet kapnak, ezáltal biztosítva az orvosi család legmagasabb szintű kényelmét”. A házba egy fiatal orvos költözik be áprilisban, ő igényelte a lakást.

Viszont nem mindenhol kapnak az orvosok ekkora házat: a pályázat kezdete óta felújítottak 27 orvosi szolgálati lakást is, amik már jóval kisebb költséggel jártak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére