szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

MacKenzie Scott ezt néhány hónap jótékonykodott el ennyi pénzt. Meg se kísérelje forintra váltani, ez így is óriási összeg.

Mindössze négy hónap leforgása alatt 4 milliárd dollárral támogatott olyan szervezeteket MacKenzie Scott, amelyek a koronavírus-járvány miatt bajba jutott családoknak segítenek. Scott az elképesztő vagyonnal rendelkező Jeff Bezos korábbi felesége, csak nemrég váltak el.

A nő a válás miatt kapott vagyonnal a világ 18. leggazdagabb emberévé vált, a pénze ráadásul – a bőkezű adakozás ellenére – folyamatosan nő, hiszen többek közt Amazon-részvényei is vannak, amelyek árfolyama még erősödött is a járvány alatt.

A multimilliárdos exfelesége 380 szervezetnek segített, ráadásul nem először: a nyáron is jótékonykodott, akkor 116 hasonló tevékenységű egyesületet keresett meg, hogy jelentős pénzösszeggel támogassa őket. MacKenzie Scott így idén valamivel több mint 6 milliárd dollárt fordított ilyen célokra.

A támogatott szervezeteket minden esetben tanácsadói segítséggel választotta ki a milliárdos üzletasszony, hogy a pénz a legjobb helyre jusson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!