szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még a járvány évében is mesés bérek és persze osztalékok születtek a kormánybarát cégeknél – derül ki a nyomtatott HVG címlapsztorijából.

Hányszoros a különbség Orbán Győző gánti bányájában a fehérgalléros munkatársak és a fizikai dolgozók bére között? És vajon mennyivel kerestek többet az ügyvezetők: a miniszterelnök édesapja és testvére? Ez mind kiderül a heti HVG Fókuszban rovatából, amely azt is górcső alá veszi, hogy a kormánybarát cégek mennyire becsülik a melósokat, és mennyire a zsíros üzleteket kapcsolati hálójukkal leszakító munkatársakat.

A csütörtökön a kioszkokba kerülő lapból – vagy a HVG360-ból – megtudhatja azt is, melyik NER-cégnél voltak a legmagasabbak az egy főre eső fizetések, vagy hogy hány munkatárs termelte ki a lélegeztetőgépeket szállító Fourcardinalnál a 15,4 milliárdos osztalékot. Tudta, hogy még alkalmazott sem kellett ahhoz, hogy a Covid-teszt-üzlet pár hónap alatt 810 milliót fialjon?

A cikkből az is kiderül hiába a hatalmas nyereségek és busás osztalékok, sajnos mégsem Fidesz-barát üzleti körök lesznek azok, amelyek megoldják a hazai munkavállalók foglalkoztatását, legyen szó befolyásos emberek vejeiről, feleségeiről, apósairól exeiről és jövendőbelijeről.

Részletek a nyomtatott HVG-ben és a HVG360-on.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!