szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök teljesen kiszámíthatatlan politikája a korábban is bizonytalan gazdasági helyzetet még nehezebben jósolhatóvá tette. Hogyan hat mindez a befektetésekre és egy olyan kis, nyitott gazdaságra, mint a magyar? Ezekről a témákról beszélgetünk a HVG Címlapsztori májusi rendezvényén az Eötvös10 Művelődési Házban.

Recesszió, reneszánsz vagy repülőrajt? Melyikre nagyobb az esély Trump vámháborúja nyomán az USA-ban, a világon és Magyarországon? Bedönti a hiperaktív amerikai elnök a világgazdaságot, vagy meghátrálásra kényszerítik a piacok?

Akár úgy is tűnhet, hogy mindez távol, a fejünk felett zajlik, de ez tévedés. A globális kereskedelmi háború pénzügyi válsággal és gazdasági visszaeséssel fenyeget, káoszt és bizonytalanságot jelent a nemzetgazdaságnak, az üzleti és a pénzügyi szférának és a háztartásoknak egyaránt. De lehet-e védekezni ellene, és hogyan? Biztonságban vannak-e a munkahelyeink, a befektetéseink, a vagyonunk?

HVG

Megalapozott válaszokat alighanem magától Donald Trumptól is hiába várnánk, vagy talán tőle a legkevésbé, a HVG Címlapsztori májusi rendezvényén viszont gazdasági, befektetési szakértőkkel megpróbálunk navigálni az őrült turbulenciában. Az Eötvös10 Művelődési Házban május 21-én Gergely Márton és Gyükeri Mercédesz vendége ezúttal Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő hedge fund menedzsere, Pogátsa Zoltán, a Soproni Egyetem habilitált egyetemi docense, Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője és Le Phuong Hai Than, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető portfóliómenedzsere lesz.

Időpont és helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház, 2025. május 21.

Kedvcsinálóként felidézzük az előző, gasztronómiai témákról szóló HVG Címlapsztori egyik beszélgetését:

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!