szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Zene számítógéprőlAmennyiben a számítógépén...

Zene számítógépről
Amennyiben a számítógépén található zenéket szeretné más helyiségekben lejátszani, netán az interneten szeretne zenét vagy rádiót hallgatni, akkor vezeték nélküli, WLAN képes zenelejátszó jelentheti a megoldást.
A Logitech Squeezebox Boom ilyen masina, amely vezetékes és - 802.11b/g szabványú - vezeték nélküli hálózatokhoz egyaránt csatlakoztatható. Kiváló megoldás arra, hogy az otthon lévő számítógépet hifiként használhassa. Amennyiben a számítógép széles sávú internetkapcsolattal rendelkezik, akkor nem csak a számítógép merevlemezén tárolt zenéket játszhatja le, hanem akár internetes rádióadókat is hallgathat, amelyekből világszerte több ezer működik. A készülék kicsi, ennek ellenére a 30 wattos digitális erősítő és a hangszórók szépen szólnak. Ha több helyiségben szeretnénk zenét hallgatni, mégpedig ugyanarról a számítógépről, akkor egy hálózatra több Squeezebox is csatlakozatható. Így a fürdőben, a konyhában és a gyerekszobában egyidőbe különböző zenék szólhatnak, de beállítható az is, hogy mindenütt ugyanaz legyen hallható. A sokoldalú felhasználás szempontjából fontos, hogy a készülék a legfontosabb zeneformátumokat (MP3, FLAC, WMA, WMA Lossless, AAC, Apple Lossless, WAV és AIFF) támogatja.
A zenelejátszóhoz távirányító is jár, és akár ébresztőóraként is használható, a kijelző fényereje pedig automatikusan a külső fényviszonyokhoz igazodik.  

Nem csak számítógépről lehet drótok nélkül zenét hallgatni más helyiségekben, normál hifiknél is van mód erre. Itt vannak mindjárt a Vivanco cég CHS 5000 és 5500 aktív hangszórói, amelyek fantáziátlan nevük ellenére jól mutatják a lehetőségeket. Nincs más dolga, mint csatlakoztatni a jeladót a hifihez vagy a tévékészülékhez, ami a hangot 30 méteres hatótávolságon belül továbbítja a hangszórók felé. A falra is szerelhető aktív hangsugárzók 6 darab ceruzaelemmel működnek, amelyek USB csatlakozón keresztül tölthetők fel. 


A fröccsenő víznek is ellenálló CHS 5500-as változat fémből készült burkolatot kapott, így akár kerti buli közben is használható. A hangszórók egyetlen hátránya boros áruk: az 5000-es 40 ezer, míg kültéri változat 50 ezer forintért vásárolható meg. 
Olcsóbb megoldások is léteznek, 15-30 ezer forintért már találni hasonló eszközöket.

[[ Oldaltörés: Drótnélküli fejhallgató ]]

Drótnélküli fejhallgatók 
A drótok nélküli zenehallgatás másik módja, ha vezeték nélküli fejhallgatót használunk, ezekből számos változatot kapni. A legtöbb készülék 40-100 méteres hatótávolságban működik. Hangzásban sztereótól az 5.1-esig terjed a skála, az árcédulán pedig 10-50 ezer forintos ár szerepelhet.     

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét