szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az Aurland melletti kilátó a közepes méretűek közé tartozik, a...

Az Aurland melletti kilátó a közepes méretűek közé tartozik, a panoráma azonban varázslatos. A hegyeken elhelyezett, a szakadékok fölé nyúló építmények "királya" a Grand Canyon fölé kinyúló Skywalk. Az üveghídon több mint 1200 méteres mélység felett sétálhatunk - az avatásra egy ex-űrhajóst, Aldrint kérték fel. Az acélszerkezetet extrém terhelésre tervezték - szélviharnak és földrengésnek is képes ellenállni.

Ha valaki mindenáron hasonló élményre vágyik, akkor legalább Ausztriáig el kell utaznia - a szomszédoknál két hasonló "légi sétautat" ajánlottak a figyelmünkbe, bár a méreteik kisebbek, mint tengerentúli "kollégájuké". Az egyiket nemes egyszerűséggel Dachstein Skywalk névre keresztelték, és Steiermark egyik legkedveltebb kirándulóhelye lett. 2700 méteres magasságban, 250 méteres szakadék fölé sétálhatunk ki.


[[ Oldaltörés: Még több szédítő kilátó ]]


A Top of Tyrolként emlegett kilátó szintén osztrák látványosság acélszerkezetét 3200 méteres magasságban építették fel az egyik hegygerincen. A környék leginkább a síterepeiről ismert - ahogy az egyik magyar honlap híradásaiból kiderül.

Még két hasonló panorámateraszra bukkantunk,  bár ezek már inkább a light változatok közé tartoznak - ráadásul információt még hosszas keresés után sem sikerült begyűjteni róluk: az első két képen szereplő Dél-Svájcban (Ticino) található, a harmadik pedig Dél-Tirolban.  


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!