szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Sajnos nem minden virág viseli el a nyári erős napsütést.

Sajnos nem minden virág viseli el a nyári erős napsütést. Ám vannak olyan virágok, amelyek imádják a napot, és nem okoz gondot nekik, ha reggeltől estig napfürdőznek!

Záporvirág vagy napvirág (Gazania splendens)

Mint neve is mutatja, ez a növény imádja a napot, sőt csak akkor hajlandó kinyílni, ha nap éri. A gazania a margarétához hasonlít, ám virágai sárga, narancssárga és égővörös színben tündökölnek. Eredeti élőhelye Dél Afrika, ám ma már nálunk is közkedvelt növény a kertbarátok körében. Sziklakertbe és erősen napos helyre egyaránt ültethetjük, hiszen a forró napon virágzik a legjobban. Erkélyládába, virágágyásba vagy dézsában csoportosan mutat a legszebben, akár színenként vagy vegyesen ültetve. Júliustól az ősz végéig, akár 5-10 fokos hőmérséklet mellett is virágzik még. Június elején palántáról és magvetéssel egyaránt ültethetjük, ha már az idő engedi. A palántákat 25×25 centiméteres sor- és tőtávra ültessük egymástól. Aki szeretne záporvirágot a kertjébe, az még nem késett el, hiszen ősz végégig folyamatosan virágzik.Begónia (Begonia semperflorens)

Ez a kedvelt kerti növény eredetileg Brazíliából származik, és számos színben kapható a hazai kertészetekben is. Levelei húsosak, épp ezért sokáig bírja az erős tűző napot, de azért nyáron érdemes rendszeresen öntözni a földjét. Tavasszal palántáról érdemes ültetni, akár balkonládába, akár kertbe 20×20 centiméteres sor- és tőtávval. Magassága 30 centiméter, erősen bokrosodik, és egész nyáron az ősz közepéig folyamatosan virágzik. Piros, fehér, és a rózsaszín változatai egyaránt vannak, levelei világoszöldek, vagy épp bordó színűek, ami még különlegesebb hatást ad a virágoknak. Ha azt szeretnénk, hogy begóniánk egész nyáron folyamatosan virágozzon, hetente egyszer májustól-augusztusig adjunk az öntözővízhez egy kupak virágzó növényeknek való tápoldatot, mert ha kifogy a földből a tápoldat, akkor a virágzás elmarad.


Szalmarózsa (Helicrysum arenarium)

Sajnos egyre ritkábban találkozunk vele, pedig nagyon szép, mutatós ez az egynyári növény. Eredetileg Dél Ázsiából származik, és akár 60-80 centiméter magasra is megnő. Régebben a szárazkötészet egyik legismertebb virága volt, de mára itt is egyre kevésbé használják. Fehér, rózsaszín, piros, sárga és narancssárga színben egyaránt megtalálható, és júliustól szeptember végégig folyamatosan virágzik. Magját április végén vethetjük el egynyári virágágyásokba, 25x25 centiméteres sor- és tőtávra. A szalmarózsa nagyon jól bírja az erősen napos, meleg fekvésű kerteket, és homokos talajban is szépen fejlődik. Nyár végén a virágokat levághatjuk, és ha fejjel lefelé a napon kiszárítjuk, akkor szárazvirágként is a lakás dísze lehet.


A három növényen kívül is vannak olyan egynyári virágok, amelyek jól viselik a napos kerteket, ilyen például. a paprikavirág, a fátyolvirág, a porcsinrózsa, a kokárda virág, a szegfű és a körömvirág is. Ne felejtsük el a növényeket rendszeresen locsolni, kora reggel és késő délután, valamint hetente egyszer az öntözővízhez némi tápoldatot is adjunk, így folyamatos lesz a virágzás egész nyáron!

Kovács Erika
viragcenter.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elutasíthatja az Európai Bíróság Magyarország keresetét a Sargentini-ügyben

Elutasíthatja az Európai Bíróság Magyarország keresetét a Sargentini-ügyben

Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

Filmre vehetik, ahogy Barack Obama megkapja a koronavírus elleni oltást

Filmre vehetik, ahogy Barack Obama megkapja a koronavírus elleni oltást