szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Akinek a növényei eddig a kertben nyaraltak, az gyorsan hozza be azokat, hiszen a...

Akinek a növényei eddig a kertben nyaraltak, az gyorsan hozza be azokat, hiszen a szobanövények 10 fok alatt komolyan károsodhatnak.
Költöztetés előtt érdemes nappal – amikor még süt a nap és jó idő van – lemosni a leveleket, ha szükséges átültetni néhány növényt, és a betegeket lekezelni rovarölő szerrel.A lakásban válasszunk ki egy világos sarkot a növények számára, ami nincs közel a fűtőtesthez, így a növények különleges, párás mikroklímát alakítanak majd ki maguknak. Tegyünk alájuk egy nagyobb tálcát, amit megtölthetünk murvával vagy agyag granulátummal, így szintén párásítjuk a levegőt.

Ősszel csökkentsük a locsolást, hiszen ahogy hűl a levegő és egyre csökken a világos órák száma, úgy térnek növényeink is nyugovóra, csökkentve a víz- és tápanyagfelvételt.  Éppen ezért a tápoldatozást is hagyjuk el, kivéve a télen virágzó növények esetében.

Ha ősszel és télen kellően kipihenik magukat a növények, és nem erőltetjük a növekedést, tavasszal a nap és a meleg hatására gyönyörű, üde zöld hajtásokat és levélzetet hoznak majd!

Kovács Erika
viragcenter.hu


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!