szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Nyugati pályaudvar az utóbbi években többször a figyelem fókuszába került.

A Nyugati pályaudvar az utóbbi években többször a figyelem fókuszába került. Lett volna itt kormányzati negyed, később Tarlós-féle múzeumi negyed, de a WestEnd tulajdonosa is már régóta tervezi, hogy a vágányok lefedésével készíti el bővítését. A jelenlegi tervek újdonsága, hogy a külső peronokat és vágányokat elbontanák, és újak épülnének - írta a hg.hu.

 Pethő László (GEON Építész Stúdió Kft.) és Dévényi Tamás tervei elnyerték a MÁV és a Központi Tervtanács tetszését is. Első lépésben az Eiffel-csarnok meghosszabbítása készülne el 2015-16 körül. A tervezők az utazóközönség felüdítésére a födémekre bambuszültetvényt telepítenének, amely egy méter vastag ültetőközegbe kerül majd.

Képek forrása: Nemzeti Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt.

Ha a projekthez sikerül pénzt szerezni, a munkálatok 2013-ban indulhatnak. A műemlék csarnok továbbra is vasúti funkciót látna el, de az épületet lényegében kipucolnák. A területen semmiféle árusítás nem lenne lehetséges, csak padok és utastájékoztatás táblái kapnának helyet.

Ugyanakkor a felszabaduló terek egy részén étterem-kávézó vagy cukrászda, valamint biciklitároló is létesülne. A terveket készítésére a Nemzeti Infrastruktúra-Fejlesztő (NIF) Zrt. az Európai Uniótól nyert forrásokat. A pályaudvar sorsa a fővárossal és az állammal történő egyeztetéseket követően dőlhet el. Jelenleg ugyanis több elképzelés fut az átalakításra egymás mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!