szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több „vállalkozó” akarja megsegíteni a bajba jutott lakáshiteleseket.

Egyre több „vállalkozó” akarja megsegíteni a bajba jutott lakáshiteleseket. Áthidaló kölcsönt vagy nagyon kedvezményesnek tűnő hitelt ajánlva csönget be és mind gyakrabban sikerrel használja ki a tájékozatlanokat vagy a hiszékenyeket. Egyeses uzsorás bankoktól vagy hitelközvetítőktől jönnek.

Mások mellett a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete is szolgál néhány jó tanáccsal arra az esetre, ha a segítséget felajánló személy hasznot akar húzni a szorult helyzetbe kerültekből. Az utóbbi időben több cég és civil szervezet is azzal keresi meg az ügyfeleket, hogy segítenek megoldani a hitelproblémájukat. Azonban számos esetben csak anyagi haszonszerzés a célja a megkeresésnek!

Íme néhány jó tanács:

•Attól, hogy Ön azt hallja amit hallani szeretne, még nem biztos, hogy úgy is van! Nem mindig a legjobb megoldás egyszerűen beperelni a bankot!

•Ne üljön le tárgyalni olyannal aki házhoz jön, kávézóban, vagy egy saját irodán kívüli helyen próbál Önnel találkozni!

•Minden esetben rendelkezzen adószámmal, aki az Ön ügyét kezeli.

•Csak létező céggel álljon szóba! A cégjegyzékszám alapján tud információkhoz jutni, például az interneten!

•Ha pénzt kérnek, akkor mindenképpen kérjen számlát, amelyen megfelelő TEÁOR számnak kell lennie. (A TEÁOR szám jelenti azt, hogy milyen tevékenységre kérnek pénzt.)

•Eredeti dokumentumokat (szerződések stb.) soha ne adjon ki a kezéből, csak másolatot!

•Győződjön meg arról, hogy akivel beszél, nem listát készít a bajba jutott ingatlanok áron aluli felvásárlására!

•Ne higgyen e-maileken érkező ajánlatoknak!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!