szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Budapest XII. kerületének szívében épül a WING Zrt. fejlesztésében a 2012 őszén megnyíló Hegyvidék Központ.

Budapest XII. kerületének szívében épül a WING Zrt. fejlesztésében a 2012 őszén megnyíló Hegyvidék Központ. A fejlesztő szerint különlegessége a szolgáltatásközpontúság és az exkluzivitás lesz. A cél, hogy mindenből a legjobbat, legszínvonalasabbat nyújtsa. A vállalat nem közölt részleteket a finanszírozásról.

Kívülről ilyen lesz a központ
©

A központ méretét tekintve, a hasonló funkciójú létesítmények között a kisebbek közé tartozik. Tervezett különlegessége a liftfalon térben végigfutó növényzet, az úgynevezett "vertical garden", ami természet közelivé teszi és otthonossággal tölti meg a teret, valamint esztétikai szempontból is egyedi élményt nyújt. Újrahasznosítják az esővizet az öntözéshez és a mosdók, mellékhelyiségek öblítéséhez. A meleg víz jelentős részét napkollektorok biztosítják. A környezetkímélő közlekedés elősegítésére kerékpártárolót alakítanak ki a mélygarázsban.

Belső látványkép a terveken a függőleges kert egy részével
©

A fejlesztő előzőleg felmérést végzett a megcélzott közönség körében. Legnagyobb számban bankot, a hivatalos ügyintézés feltételeit, drogériát, pékséget, kávézót, patikát, szupermarketet és virágüzletet szeretnének. Ott nyílik a kerület legnagyobb CBA Prima szupermarketje és egyik legnagyobb OTP Bank fiókja, ahol lesz Private Banking szolgáltatás is. A kétszintes mélygarázsban nagyszámú parkolóhely áll majd rendelkezésre. A vendégeket 3 kereskedelmi szinten megközelítőleg 50 üzlettel és szolgáltatással várják.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!