szerző:
hvg.hu

Sokan befektetési céllal vásárolnak, de egyre több nyaraló is visszatalál. Jelentősen felértékelődnek az ingatlanok, míg a Tihany-Csopak vonal a legdrágább, a délnyugati parton nő a legjobban az eladott ingatlanok ára, és száma is.

A pénzügyi válság lecsengését követően újra kelendők lettek az ingatlanok a magyar tenger partján. Az országon belüli turizmusban is ismét egyre kedveltebb célpont a Balaton, és egyre magasabb szintű szállodák és éttermek állnak a kikapcsolódni vágyók szolgálatában. A szezon hosszabbodása is tapasztalható.

Még mindig sokan vannak a Balatonnál, tovább tart az idei szezon

Egyre többen érkeznek a nyári főidényen kívül is az ország legnagyobb tavához, illetve mivel a nyár vége meleg lesz, az idei szezon várhatóan tovább is tart.

Katona Tamás, az OTP Ingatlanpont siófoki irodájának vezető értékesítési tanácsadója arról számol be a Privátbankárnak, hogy igencsak megugrott a kereslet a balatoni ingatlanok iránt. Katona szerint a vásárlók jó része befektetési céllal és nem saját használatra vásárol. De olyan is van bőven, aki nem csak nyaralóként veszi a házat, hanem be is költözik.

A Balaton-parti települések négyzetméterenkénti átlagára 150 ezer és 500 ezer között alakul, de nem ritka a milliós négyzetméterár sem. A legdrágább települések az északi-parton Csopak, Tihany és Balatonfüred, a déli-parton pedig Balatonlelle.

De a Fonyódi járásban is 40 százalékot meghaladó drágulást regisztráltak, és közel hasonló ütemben nőttek a Fonyódtól nyugatra található Balatoneresztúr, Balatonberény, és Balatonmáriafürdő árai is.

A legtöbb építési engedélyt Siófokon adták ki, 363-at, azt Fonyód követi 180-nal, majd Balatonlelle 140-nel, az északi-parti Balatonalmádin és Keszthelyen is egyaránt 100-100 új ház épülhet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Két magyar filmet is díjaztak a trieszti filmfesztiválon

Két magyar filmet is díjaztak a trieszti filmfesztiválon

Jön egy új funkció a Spotify-ba, bármelyik előadót letilthatjuk

Jön egy új funkció a Spotify-ba, bármelyik előadót letilthatjuk

Még sosem gyilkoltak annyit Mexikóban, mint tavaly

Még sosem gyilkoltak annyit Mexikóban, mint tavaly

Az olasz Öt Csillag Mozgalom vezetője szerint Franciaország gyarmatosító politikája okozza a migrációt

Az olasz Öt Csillag Mozgalom vezetője szerint Franciaország gyarmatosító politikája okozza a migrációt