szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Tűzfalat festett a Színes Város mozgalom Budapesten, a Damjanich utcában lévő óvodának.

Tűzfalat festett a Színes Város mozgalom Budapesten, a Damjanich utcában lévő óvodának. A cél az volt, hogy olyan látványtervet dolgozzanak ki, amelyek tükrözik a városliget közelségét, a természetes zöld felületet, apró állatokkal, virágokkal, dekoratív elemekkel.

Ilyen volt
©
Ilyen lett
©
Ocztos István építész a Csináljuk Együtt alapítója és az Élő Tűzfalak Csoport vezetője azt mondta: csoportjuk célja, hogy a hetedik kerület néhány tűzfalát helyreállítsa.

Ez jelenti az állagmegóvást, hőszigetelést és a végére a kreatív festést. Jelenleg három tűzfalra írtak ki pályázatot, ahová eddig 47 képzőművész és építész 152 alkotás érkezett Európából, Amerikából, Ázsiából és Ausztráliából.

A Damjanich utcai tűzfal festése 1,2 millió forintba került, mondta Flór Péter a Színes Város Mozgalom titkára. A munka áron aluli volt, de volt benne kihívás, mondta Flór és a téma izgalmassága miatt elvállalták. A Színes Város Mozgalom jövőbeni tervei között szerepel, hogy a kerületben megjelenítik a falakon azokat a régi mesterségeket, amelyek jellemezték a kerületet.


Ilyen volt
©
Ilyen lett
©

 

A festményeket az ELTE Gyógypedagógia Kara rendelte meg. Az elkészült fal avató ünnepsége szerdán lesz. Az alkotásban sokan közreműködtek. Így például a Világ - Kép Kulturális Egyesület, a Csináljuk Együtt és az Élő Tűzfalak Csoport, az ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában