szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Budapest VIII. ker. Múzeum utca 7. sz.

A Budapest VIII. ker. Múzeum utca 7. sz. alatti ingatlan a műemléki védettségű és a kulturális örökség védelméről szóló törvény alapján kizárólagosan állami tulajdonban tartandó ingatlan. Az MNV Zrt. ugyanakor vagyonkezelésbe átadta a TIT Kossuth Klub Egyesületnek.

©

Az ingatlant 1954 óta folyamatosan a TIT Kossuth Klub Egyesület használta, azonban arra törvényes jogcímmel a mai napig nem rendelkezett. Az Egyesület a használat időtartama alatt folyamatosan gondoskodott az épület állagának megóvásáról, karbantartásáról, 2007 és 2010 között több mint 40 millió forint értékben végzett értéknövelő beruházásokat, mely ráfordítás a szerződés keretében beszámításra kerül.

Az MNV - saját közleménye szerint - fontosnak tartotta, hogy a jogcím nélküli használati viszony rendeződjön, egyúttal az ingatlan hosszú távú hasznosítása is biztosítva legyen.  A helyzet rendezése érdekében az MNV Zrt jelenlegi vezetése 2011 tavaszán az Egyesülettel együttműködve megkezdte a vagyonkezelésbe adás előkészítő munkáit.

Az Egyesület jogszabályban előírt önkormányzati feladatot ellátó gazdálkodó szervezet, mivel a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzatával kötött közművelődési megállapodás alapján szerepet vállal az Önkormányzat kötelezően ellátandó, közművelődési feladataiban. A szerződés megkötésével az államnak bevétele keletkezik, ugyanakkor egy nonprofit, kiemelkedően közhasznú és társadalmilag hasznos funkciót ellátó szervezet működését segíti a működés helyéül szolgáló ingatlan használatának biztosításával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!