szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nézők csalódottságát és az állatvédők felháborodását váltotta ki a Discovery Channel anakondás filmje, a főszereplő Paul Rosolie ugyanis fájdalmai miatt leállíttatta a kísérletet, amelyben egy anakonda lenyelte volna őt.

Az Eaten Alive (Élve felfalva) című kétórás film első hetven perce azzal telt, hogy a természetvédő és kutató Paul Rosolie és csapata egy hatalmas anakonda után kutatott az esőerdőben. Végül a kísérletet egy már fogságban lévő kígyóval kezdték meg.

Rosolie korábban nagy hírveréssel jelentette be, hogy speciális védőöltözetben lenyeleti magát egy anakondával. A beharangozó kisfilmben pár percig látható volt, amint a kígyó a férfi teste köré tekeredik és kitátja száját.

A filmben magára is öltötte speciális védőruháját, és kutatók felügyelete mellett igyekezett elérni, hogy a kígyó összeszorítsa a testét. Amikor az állat akcióba lendült, a férfi szívverése erősen megemelkedett, nehezen vette a levegőt.

Miután Rosolie érezni kezdte, hogy karja el fog törni, segítséget kért, csapata pedig megszabadította őt a kígyó szorításából.

Már a felvétel beharangozása erős felháborodást váltott ki. Csaknem 38 ezren írták alá azt az online petíciót, amely a film sugárzásának betiltását kérte.

Szakértők a kísérletet állatkínzásnak minősítették, illetve kételkedtek a felvétel valódiságában. A készítők szerint azonban az Amazonas vidékén végzett forgatások során az anakonda nem szenvedett, a munkálatok után szabadon engedték.

"Az anakondák napokon át nem táplálkoznak, energiájukkal ezért takarékosan bánnak. Ha arra késztették a kígyót, hogy lenyelje ezt a bolondot, majd esetleg kiöklendezze, azzal teljesen kimeríthették szegényt" – nyilatkozott korábban a Peta állatvédő szervezet.

A csalódott nézők a műsor után a Twitteren adtak hangot nemtetszésüknek. Egyesek szerint a műsor fennhéjázó bejelentésekor hazudtak, ugyanis "Rosolie-t rövid ideig szorította ugyan a kígyó, de semmiképpen sem falta fel, az állat mégis szenvedett".

Rosolie saját elmondása szerint az esőerdők irtása ellen harcol, a műsorral úgymond erre és az anakondák életterének veszélyeztetettségére igyekezett felhívni a figyelmet.

Radar360: Fokozódik a koronavírus-helyzet Olaszországban, itthon 11 magyar diák karanténban

Radar360: Fokozódik a koronavírus-helyzet Olaszországban, itthon 11 magyar diák karanténban

Felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését

Felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését

Pedzegetik, hogy elmaradhat az olimpia a koronavírus miatt

Pedzegetik, hogy elmaradhat az olimpia a koronavírus miatt