szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz székház "megvédéséről" elhíresült Sz. Ferenc egy régebbi fradista ismerősével keveredhetett vitába, amely következtében egy fegyver is elsült.

A ferencvárosi B-Közép szurkolói között terjedt el a hír Facebook-on, hogy az egykor a szurkolói csoporthoz kötődő Sz. Ferenc lakásánál dulakodás és lövöldözés történt kedd este fél 9 körül. Személye azzal vált ismertté a hazai közéletben, hogy az alkotmánymódosítás ellen tüntető baloldali fiatalok blokádját a Fidesz székháznál több biztonsági őrnek tűnő személlyel együtt felszámolták, erővel vitték ki a fiatalokat a székház udvaráról és lépcsőjéről - a rendőrség nem avatkozott közbe. A történet szerint Sz. Ferenc egykor szurkolói koordinátor volt, akinek jó kapcsolata volt Kubatov Gáborral, aki a szurkolók állítása szerint a fradi securityt a székházhoz vezényelte 2013-ban.

A Fidesz Lendvay utcai székházánál a kiérkező ismeretlen biztonságiak tartják távol a tüntetőket.
©

Itt ismerkedett meg F. Pállal, akivel jó barátok is lettek, egészen Sz. Ferenc kirúgásáig - bár a munkaviszonyát a Kubatov egyszer elismerte a Hír24-nek, máskor tagadta -, amikor elszámolási vita alakult ki közöttük. A szurkolói csoport információi szerint véletlenül összefutottak egy benzinkútnál, ahol összeszólalkoztak, de Sz. Ferenc sietve elhagyta a helyszínt. Kedd este F. megjelent Sz. lakásánál - ellentmondásos, hogy ki kezdeményezte a találkozót, illetve az, hogy Fölgye hogyan jutott be a lakásba -, ahol dulakodni kezdtek, majd előkerült Sz. Ferenc gumilövedékkel megtöltött lőfegyvere is, ami elsült - egyes információk szerint önvédelemből. A lakásban tartózkodott Sz. Ferenc barátnője is, a fradista szurkolói csoport szerint nem tudni, hogy ő vagy barátja lőtt-e, de F. Pál megsebesülve visszamenekült kocsijához, kóráházba is került, mert állítólag egy gumilövedék a testébe fúródott.

Értesíthették a rendőrséget is, akik a történet szerint késő estig helyszíneltek, illetve egy mentő is érkezett a 18. kerületi lakáshoz. A történet szerint Sz. Ferenc barátnőjét, L. Alexandrát vitte el egy rendőautó. Az ORFK a hvg.hu megkeresésére az Információszabadságról szóló törvény értelmében nem adhatott tájékoztatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár 20 fok is lehet ma, ha felszáll a köd

Akár 20 fok is lehet ma, ha felszáll a köd

Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

Ha elég gazdag, most megveheti Obi-Wan lézerkardját

Ha elég gazdag, most megveheti Obi-Wan lézerkardját