szerző:
hvg.hu

Részegen, négy percen át foglalta a 105-ös segélyhívó telefonszámot a katasztrófavédelem egyik munkatársa Pécsen. A Lánglovagok.hu szerint a férfi még júniusban telefonált ittasan egy házibuliból. Azt állította, egy égő kuka miatt telefonál, majd kiabált, káromkodott a vonalban. A katasztrófa-védelemnél közölték: volt fegyelmi eljárás, ami után lezártnak tekintik az ügyet. Az RTL Híradó szerint a férfi még mindig vezető beosztásban van az igazgatóságnál.

A katasztrófavédelem műveleti központját hívta nyáron a férfi, és közölte, hogy próbajelzést ad, egy égő kukáról. Ezután zavaros kérdéseket tett fel, kiabált és káromkodott. Az igazgatóság munkatársa több mint 4 percen át indokolatlanul foglalta a segélyhívó vonalat.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete fordult az ügyben Mácsai Antalhoz, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjéhez - írja a Lánglovagok.hu.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál elismerték, hogy egyik kollégájuk „jogosulatlanul felhívta a 105-ös segélyhívó telefonszámot”, emiatt a megyei katasztrófavédelmi igazgató elrendelt a fegyelmi eljárást, amelyet lefolytattak, és ezzel lezártnak tekintik az ügyet.

Azt nem mondták meg az RTL Híradónak, milyen büntetést kapott a férfi.

A szakszervezet szerint ezt nekik sem árulták el, ezért félő, hogy el akarják tussolni a vezető beosztású munkatárs ügyét. Antalfi Zsolt, a  Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének alelnöke szerint levélben azt válaszolták nekik, hogy folyik az érintett férfi fegyelmi tárgyalása, de annak eredményéről nem adnak majd tájékoztatást.

Az érdekképviselet szerint mindez aggályos. Úgy látják ugyanis, hogy szabálysértés történt, és a helyi katasztrófavédelmi igazgatónak feljelentést kellett volna tennie, de nem tett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A kislánya óvodai menzapénzén spórolt, nyomoznak a NAV-os ellen

A kislánya óvodai menzapénzén spórolt, nyomoznak a NAV-os ellen

Rászorulóknak adta fizetését a szlovák államfő

Rászorulóknak adta fizetését a szlovák államfő

Nagyon akart a magyar válogatott, de most sem sikerült: Észtország-Magyarország 3–3

Nagyon akart a magyar válogatott, de most sem sikerült: Észtország-Magyarország 3–3

Kimentette lovát az árvízből a hős walesi – videó

Kimentette lovát az árvízből a hős walesi – videó

Arra hiába vár a kormány, hogy a jómódú nők teleszülik az országot

Arra hiába vár a kormány, hogy a jómódú nők teleszülik az országot

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben