Tetszett a cikk?

Kovács Lászlót elnök-, Szili Katalint elnökhelyettes-jelöltként hallgatja meg az MSZP vezető tisztségviselőit a március végi kongresszusra jelölő bizottsága, amely keddi ülésén úgy döntött, tizenöt fős elnökség megválasztását javasolja a párt legfőbb fórumának. Az MSZP-ben érvényben lévő, úgynevezett ifjúsági és női kvótáknak megfelelően az elnökségnek legalább három-három, harmincöt éven aluli illetve nő tagja lesz.

A testület egy hét múlva nyolc alelnökjelöltet, negyven elnökségi tagságra jelölt személyt és négy választmányielnök-jelöltet hallgat meg - mondta Lendvai Ildikó alelnök, a jelölőbizottság elnöke az MTI-nek. Ugyancsak egy hét múlva hallgatja meg a bizottság az etikai és egyeztető bizottság, valamint a központi pénzügyi ellenőrző bizottság két-két elnökjelöltjét. Lendvai szerint a pénztárnoki tisztségre egy jelölés érkezett.
Az MSZP alapszabálya szerint a kongresszus választja meg a párt elnökét, elnökhelyettesét, két alelnökét és az országos elnökség tagjait, ezenkívül a választmányi elnököt, az etikai és egyeztető bizottság elnökét, a központi pénzügyi ellenőrző bizottság elnökét és tagjait, illetve a párt pénztárnokát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!