Kovács Lászlót elnök-, Szili Katalint elnökhelyettes-jelöltként hallgatja meg az MSZP vezető tisztségviselőit a március végi kongresszusra jelölő bizottsága, amely keddi ülésén úgy döntött, tizenöt fős elnökség megválasztását javasolja a párt legfőbb fórumának. Az MSZP-ben érvényben lévő, úgynevezett ifjúsági és női kvótáknak megfelelően az elnökségnek legalább három-három, harmincöt éven aluli illetve nő tagja lesz.

A testület egy hét múlva nyolc alelnökjelöltet, negyven elnökségi tagságra jelölt személyt és négy választmányielnök-jelöltet hallgat meg - mondta Lendvai Ildikó alelnök, a jelölőbizottság elnöke az MTI-nek. Ugyancsak egy hét múlva hallgatja meg a bizottság az etikai és egyeztető bizottság, valamint a központi pénzügyi ellenőrző bizottság két-két elnökjelöltjét. Lendvai szerint a pénztárnoki tisztségre egy jelölés érkezett.
Az MSZP alapszabálya szerint a kongresszus választja meg a párt elnökét, elnökhelyettesét, két alelnökét és az országos elnökség tagjait, ezenkívül a választmányi elnököt, az etikai és egyeztető bizottság elnökét, a központi pénzügyi ellenőrző bizottság elnökét és tagjait, illetve a párt pénztárnokát. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Kreml szerint Putyin is kaphatott Stasi-igazolványt

A Kreml szerint Putyin is kaphatott Stasi-igazolványt

Itthon összerakott fegyverek kerülnek a magyar katonák kezébe

Itthon összerakott fegyverek kerülnek a magyar katonák kezébe

Csak egy kis tesztoszteron, és máris jobban vannak a férfiak

Csak egy kis tesztoszteron, és máris jobban vannak a férfiak

Megszűnt az egyik legnagyobb torrentoldal, 12 év után zárták be

Megszűnt az egyik legnagyobb torrentoldal, 12 év után zárták be

A tudás kincstára

A tudás kincstára

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Adventi irodalmi naptár - december 10.