Tetszett a cikk?

A hivatalos okmányok kiadását követően várhatóan szerda reggel szállítják Németországba a múlt csütörtöki siófoki tömegszerencsétlenség 33 áldozatának holttestét.

A német szakemberek hétfőn fejezték be az áldozatok azonosítását. Ezt követően az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedden kiállítja a halotti bizonyítványokat, az okmányiroda a halotti anyakönyveket, majd a nap folyamán az ÁNTSZ városi intézete megadja a halottszállításhoz szükséges engedélyt. A hivatalos eljárás befejeztével, várhatóan szerda reggel szállítják haza Siófokról a szerencsétlenül járt német turisták holttestét.
Közben a rendőrség kedden újabb tanúkat hallgatott meg, a szakértők pedig folytatták a siófoki vasúti átkelőhelyen történt tömegszerencsétlenség okainak vizsgálatát - tudta meg az MTI Gelencsér László alezredestől, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. A rendőrség hétfőn tette közzé felhívását, amelyben további tanúk jelentkezését kéri. A hatóságok elsősorban azokat szeretnék meghallgatni, akik a Budapestről Nagykanizsa felé tartó vonaton utaztak, s szemtanúi voltak a balesetnek. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének alapos gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.
Múlt hét csütörtökön Siófokon egy német turistabusz a vasúti átkelőhelyen összeütközött egy Budapest felől érkező gyorsvonattal. A szerencsétlenségben 33 német állampolgár veszítette életét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!