A tervezett pénteki időpont helyett jövő hét keddjén állít jelöltet a Magyar Televízió Rt. elnöki posztjára a közmédium közalapítványi kuratóriumának elnöksége.

Az előzetes ütemterv szerint a reggel 8 órakor kezdődő elnökségi ülésen döntöttek volna ebben a kérdésben, s a 11 órára összehívott, civil delegáltakkal kiegészült kuratórium lett volna hivatott megválasztani a közmédium elnökét. A médiatörvény értelmében jövő keddig kell javaslatot tennie az elnökségnek az MTV új vezetőjének személyére, vagy új pályázatot kiírni a posztra.
Az eddigi sajtóinformációk szerint Kósa-Somogyi György korábbi programigazgató, Ragáts Imre, a közmédium jelenlegi ügyvezető alelnöke, Rudi Zoltán hírigazgató, valamint Székely Ferenc, az ATV hírműsorainak igazgatója, volt MTV-alelnök esélyes a posztra, ugyanakkor az MTI csütörtök délutáni értesülései szerint egyik pályázó sem tudhat még kétharmados támogatást maga mögött.
A kuratórium pártdelegáltakból álló, nyolcfős elnökségében a kormánypártokat két-két, a Magyar Demokrata Fórumot - mivel a Fidesz nem állított jelöltet - négy személy képviseli. Az elnökség tagjai mellett a társadalmi szervezetek delegáltjait is magában foglaló nagykuratórium még nem ült össze azóta, hogy helyeit április 30-án sorsolással elosztotta a médiahatóság.
Mendreczky Károly MTV-elnök tavaly július 16-i - a személye elleni politikai támadásokkal és az intézmény érdekeivel - indokolt lemondása óta a mostani a negyedik pályázat; ennek beadási határidejéig minden eddiginél többen, húszan nyújtották be dokumentációjukat a közmédium közalapítványi kuratóriumának. Első alkalommal - tavaly szeptember 30-án - a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökség Baló Györgyöt terjesztette a civil szervezetek képviselőit is magában foglaló nagykuratórium elé, ám az elvetette az indítványt. A következő két kiírás esetében egyetlen pályázó sem kapta meg a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást a kuratóriumi elnökségben. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
May cáfolta, hogy elhalasztanák a Brexit-ügyi szavazást

May cáfolta, hogy elhalasztanák a Brexit-ügyi szavazást

Orbán Viktor megmutatta az adventi koszorújukat (fotó)

Orbán Viktor megmutatta az adventi koszorújukat (fotó)

Francia miniszter: a zavargások katasztrofálisan hatnak a gazdaságra

Francia miniszter: a zavargások katasztrofálisan hatnak a gazdaságra

Három faluban is választást tartanak ma

Három faluban is választást tartanak ma

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

Trump szerint volt külügyminisztere kőbuta

Trump szerint volt külügyminisztere kőbuta