A kormány szerdai döntése értelmében mintegy tíz százalékos részesedést őrizne meg a Mol-ban. A 10-13 százaléknyi részesedés idei értékesítését több részletben tervezik.

Mai ülésén a kormány döntött arról, hogy az állami tulajdonban lévő 23,64 százaléknyi Mol részvénycsomagból 10-13 százaléknyi tulajdonrészt még ebben az évben értékesítenek – mondta László Csaba pénzügyminiszter szerdai rendkívüli kormányülést követően. László Csaba közölte: a kormány döntött arról, hogy a Molban lévő, állami tulajdonú 24,6 millió plusz egy részvényt tartalmazó csomagot két vagy több részletben, összetett tőzsdei értékesítés keretében eladja. A miniszter elmondta, hogy bár az ütemezésről nem döntött a kabinet, az ÁPV Rt. és a PM azt tervezi, hogy az első tranzakciót még az idén lebonyolítja mégpedig úgy, hogy a külföldi vagy hazai intézményi befektetők számára zárt körben és emellett a tőzsdén belföldi nyilvános kibocsátás révén adja el a Mol-papírokat.
A kormány egyúttal olyan megoldáson dolgozik majd, amelynek révén egy, az aranyrészvényszerű megoldással az állami befolyást fenn tudja tartani a Molban az EU-hoz való csatlakozás után is. A kabinet arról is döntött, hogy a kormány támogatja a Mol gázüzletág-eladási törekvéseit és annak eredményeként a Molnak a gázszállításban és rendszerirányításban érdekelt vállalatban a részesedését 25 százalék plusz egy szavazatra kell levinnie. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Margit hídról a Lánchídra mennek át a tüntetők

A Margit hídról a Lánchídra mennek át a tüntetők

Viszlát, kocka terepjáró: 700 lóerővel búcsúzik az előző Mercedes G-osztály

Viszlát, kocka terepjáró: 700 lóerővel búcsúzik az előző Mercedes G-osztály

Gyógynövénypiac mint nemzetstratégia?

Gyógynövénypiac mint nemzetstratégia?

Dobó Kata Kölcsönlakásában mindenki a szexre hajt

Dobó Kata Kölcsönlakásában mindenki a szexre hajt

Orbán testével védi az ülést levezető elnököt – fotó

Orbán testével védi az ülést levezető elnököt – fotó

A nők jobban teljesítenek a jegypénztáraknál, mint a férfiak

A nők jobban teljesítenek a jegypénztáraknál, mint a férfiak