Tetszett a cikk?

A Nexus Reklámügynökség Kft., a Nike-Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. és a Mindshare Médiaügynökség Kft. által alkotott konzorcium nyerte az augusztus 20-ai nemzeti ünnep központi állami rendezvényeinek megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázatot - közölte a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Kommunikációs Központjának vezetője hétfőn. A nyertes konzorcium nettó 255 millió 999 ezer 34 forintért vállalta az ünnepi rendezvények megszervezését és lebonyolítását.

A nemzeti ünnep rendezvényeinek megszervezésére kiírt pályázat április 30-án jelent meg, majd az alkalmasság és a jelentkezések érvényességének ellenőrzése után az ajánlatkérő hat alkalmas jelentkezőnek küldött pályázati felhívást. A kiírásra összesen tíz pályázó, köztük hét konzorcium nyújtott be ajánlatot.
A győztes pályázóval kapcsolatosan Simkó János helyettes államtitkár úgy fogalmazott, "ez a konzorcium kérte szolgáltatásaiért a legkisebb értékű ellenszolgáltatást, és ajánlatuk további értékelési szempontok esetében is a legjobb volt". A sajtótájékoztatón a helyettes államtitkár - a bíráló bizottság javaslatának megfelelően - megnevezte a pályázat második helyezettjét, a "hat" Reklám Kft., a Mafilm Szcenika Kft. és az Omega Trading Kft. által alkotott konzorciumot is.
Az ünnep eseményeiről szólva Simkó János kitért arra, hogy a hagyományos rendezvények mellett a szervezők látványos vízi fesztivált is rendeznek a Lánchíd és a Margit híd között. A gyermekprogramok központja a Margitsziget lesz, valamint a főváros több pontján - félszáz helyszínen - utcazenészek is fellépnek.
Burgert Péter, a győztes konzorcium projektvezetője úgy fogalmazott, hogy az augusztus 20-ai programok középpontjába a nemzeti összefogás megjelenítését helyezik. Mint mondta, az "esti művészi színvonalú, zenei aláfestéssel kísért tűzijáték" - domborzati viszonyoktól függően - Budapest 40 kilométeres körzetében látható lesz.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a tavalyi augusztus 20-ai állami ünnepségek megrendezése - bruttó áron - mintegy 600 millió forintba került. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Durván megnő a termelői piacok ára, ha uniós pénzt adnak rá

Durván megnő a termelői piacok ára, ha uniós pénzt adnak rá

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről