A Nexus Reklámügynökség Kft., a Nike-Fiocchi Sportlőszergyártó Kft. és a Mindshare Médiaügynökség Kft. által alkotott konzorcium nyerte az augusztus 20-ai nemzeti ünnep központi állami rendezvényeinek megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázatot - közölte a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Kommunikációs Központjának vezetője hétfőn. A nyertes konzorcium nettó 255 millió 999 ezer 34 forintért vállalta az ünnepi rendezvények megszervezését és lebonyolítását.

A nemzeti ünnep rendezvényeinek megszervezésére kiírt pályázat április 30-án jelent meg, majd az alkalmasság és a jelentkezések érvényességének ellenőrzése után az ajánlatkérő hat alkalmas jelentkezőnek küldött pályázati felhívást. A kiírásra összesen tíz pályázó, köztük hét konzorcium nyújtott be ajánlatot.
A győztes pályázóval kapcsolatosan Simkó János helyettes államtitkár úgy fogalmazott, "ez a konzorcium kérte szolgáltatásaiért a legkisebb értékű ellenszolgáltatást, és ajánlatuk további értékelési szempontok esetében is a legjobb volt". A sajtótájékoztatón a helyettes államtitkár - a bíráló bizottság javaslatának megfelelően - megnevezte a pályázat második helyezettjét, a "hat" Reklám Kft., a Mafilm Szcenika Kft. és az Omega Trading Kft. által alkotott konzorciumot is.
Az ünnep eseményeiről szólva Simkó János kitért arra, hogy a hagyományos rendezvények mellett a szervezők látványos vízi fesztivált is rendeznek a Lánchíd és a Margit híd között. A gyermekprogramok központja a Margitsziget lesz, valamint a főváros több pontján - félszáz helyszínen - utcazenészek is fellépnek.
Burgert Péter, a győztes konzorcium projektvezetője úgy fogalmazott, hogy az augusztus 20-ai programok középpontjába a nemzeti összefogás megjelenítését helyezik. Mint mondta, az "esti művészi színvonalú, zenei aláfestéssel kísért tűzijáték" - domborzati viszonyoktól függően - Budapest 40 kilométeres körzetében látható lesz.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a tavalyi augusztus 20-ai állami ünnepségek megrendezése - bruttó áron - mintegy 600 millió forintba került. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Magyar Idők kultúrharcosa nekiment a Fidesz politikájának

A Magyar Idők kultúrharcosa nekiment a Fidesz politikájának

És akkor apa és anya beköltözik a munkahelyére a családok évében

És akkor apa és anya beköltözik a munkahelyére a családok évében

Átvilágítják a milliárdos adósságot felhalmozó szemétszállító céget

Átvilágítják a milliárdos adósságot felhalmozó szemétszállító céget

Több autó árokba borult és a vonatok is késnek a havazás miatt

Több autó árokba borult és a vonatok is késnek a havazás miatt

Hosszú Katinka az év legjobbja a FINA-nál

Hosszú Katinka az év legjobbja a FINA-nál

Nem leszünk rabszolgák! - Szegeden is tüntettek a kormány és a túlóratörvény ellen

Nem leszünk rabszolgák! - Szegeden is tüntettek a kormány és a túlóratörvény ellen