Tetszett a cikk?

A szabad demokrata Gusztos Péter benyújtotta a parlamentnek azt az önálló indítványát, amely a Büntető törvénykönyv módosításával az állatkínzásokat a jelenleginél szigorúbban, akár egy éves börtönbüntetést lehetővé téve szankcionálná. Jelenleg az állatkínzás szabálysértés, maximális büntetései tétele 50 ezer forint.

Egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával, vagy pénzbüntetéssel lenne büntetendő az, aki "gerinces állatot közterületen, nyilvános helyen (...) másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltő módon indokolatlanul bántalmaz, (...) ha ez az állat maradandó egészségkárosodásához vagy halálához vezet" - olvasható az indítványban.
Gusztos azt követően jelentette be, hogy indítványt nyújt be az Országgyűlésnek az ügyben, hogy országos felháborodást váltott ki egy Fadd-Domboriban történt kutyakínzás. Az eset kapcsán a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány aláírásgyűjtő kampányt is kezdeményezett, amivel azt akarják elérni, hogy az állatkínzás kerüljön be a Büntető törvénykönyvbe. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: 717 ezer felnőtt nem szerepel az oltási tervben

Népszava: 717 ezer felnőtt nem szerepel az oltási tervben

Óriási visszaesés után fellendülést vár az Airbnb

Óriási visszaesés után fellendülést vár az Airbnb

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára