Különböző alternatívákat ajánlott a kivonulás lebonyolítására a többségi tulajdonos Fotex Rt. a Ferencvárosi TC elnökségének. Az érintett felek a Fotex székházban szerdán lezajlott találkozó után nem nyilatkoztak érdemben. A Fotex állítólag már nem utalja át a júliusban esedékes 600 millió forintot a klubnak. A sajtóban más-más változatok láttak napvilágot a kivonulás mikéntjéről.

A klub internetes honlapja szerint valamennyi ajánlat összhangban van a korábban megkötött adásvételi szerződéssel. A Fotex Rt. képviseletében Várszegi Gábor a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy a Ferencvárosra szeretné bízni a végső döntést, azaz a többségi tulajdonos kivonulása az FTC elnöksége által választott forgatókönyv szerint zajlik majd.
Ellentmondásosak a hírek a Fotex kivonálásval kapcsolatosan. A Nemzeti Sport értesülései szerint a Fotex Rt. már nem utalja át azt a 600 millió forintot, amely az FTC 80 százalékos tulajdonhányadának 2, 4 milliárdos vételárából július 21-ig esedékes volna. Ez a lap szerint életveszélyes helyzetet idézhet elő a klub 11 szakosztályánál. Várszegi ugyanakkor arra tett ajánlatot, hogy visszaadja tulajdonrészét a klubban, illetve megemeli a törzstőkét és hozzájárul tulajdonrésze eladásához.
Az FTC egyébként korábban pert helyzetett kilátásba arra az esetre, ha július 21-ig nem érkezik pénz a Fotextől, ám úgy tűnik, ettől most elállnak. Ennek oka, hogy a Fotex Rt. több ponton szerződésszegést mutatott ki az FTC részéről.A Népszabadság szerint fizet a Fotex Rt. A 80 százalékos tulajdonrészből 29 százalékot viszaad a klubnak és a fennmaradó arányában fizetne az FTC-nek. Ennek oka a lap szerint az, hogy a szakosztályok működése ne kerüljön veszélybe, illetve a fennmaradó 51 százalékkal könnyebb legyen új befektető találni.
A Magyar Hírlap szerint még az is elképzelhető, hogy a Fotex kisebbségi tulajdonosként az FTC-ben marad. A lap szerint Várszegi egyik verziója pedig az volt, hogy "felejtsék el" az eddigi pénzt, és egy egyszerű kézfogással váljanak el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sokba fáj a boltoknak a vasárnapi nyitvatartás

Sokba fáj a boltoknak a vasárnapi nyitvatartás

A királynő is menstruál, még egy filmben is

A királynő is menstruál, még egy filmben is

Gyárfás az új hangfelvételekről: Bízom benne, hogy végre tisztázódik ártatlanságom

Gyárfás az új hangfelvételekről: Bízom benne, hogy végre tisztázódik ártatlanságom

Kalocsai rabok kerülnek az új, kiskunhalasi börtön komfortos celláiba

Kalocsai rabok kerülnek az új, kiskunhalasi börtön komfortos celláiba

A lengyel kormánypárt nem állít jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére

A lengyel kormánypárt nem állít jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére

Munka közben csempészték a drogot egy malajziai légitársaság alkalmazottai

Munka közben csempészték a drogot egy malajziai légitársaság alkalmazottai