Tetszett a cikk?

Különböző alternatívákat ajánlott a kivonulás lebonyolítására a többségi tulajdonos Fotex Rt. a Ferencvárosi TC elnökségének. Az érintett felek a Fotex székházban szerdán lezajlott találkozó után nem nyilatkoztak érdemben. A Fotex állítólag már nem utalja át a júliusban esedékes 600 millió forintot a klubnak. A sajtóban más-más változatok láttak napvilágot a kivonulás mikéntjéről.

A klub internetes honlapja szerint valamennyi ajánlat összhangban van a korábban megkötött adásvételi szerződéssel. A Fotex Rt. képviseletében Várszegi Gábor a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy a Ferencvárosra szeretné bízni a végső döntést, azaz a többségi tulajdonos kivonulása az FTC elnöksége által választott forgatókönyv szerint zajlik majd.
Ellentmondásosak a hírek a Fotex kivonálásval kapcsolatosan. A Nemzeti Sport értesülései szerint a Fotex Rt. már nem utalja át azt a 600 millió forintot, amely az FTC 80 százalékos tulajdonhányadának 2, 4 milliárdos vételárából július 21-ig esedékes volna. Ez a lap szerint életveszélyes helyzetet idézhet elő a klub 11 szakosztályánál. Várszegi ugyanakkor arra tett ajánlatot, hogy visszaadja tulajdonrészét a klubban, illetve megemeli a törzstőkét és hozzájárul tulajdonrésze eladásához.
Az FTC egyébként korábban pert helyzetett kilátásba arra az esetre, ha július 21-ig nem érkezik pénz a Fotextől, ám úgy tűnik, ettől most elállnak. Ennek oka, hogy a Fotex Rt. több ponton szerződésszegést mutatott ki az FTC részéről.A Népszabadság szerint fizet a Fotex Rt. A 80 százalékos tulajdonrészből 29 százalékot viszaad a klubnak és a fennmaradó arányában fizetne az FTC-nek. Ennek oka a lap szerint az, hogy a szakosztályok működése ne kerüljön veszélybe, illetve a fennmaradó 51 százalékkal könnyebb legyen új befektető találni.
A Magyar Hírlap szerint még az is elképzelhető, hogy a Fotex kisebbségi tulajdonosként az FTC-ben marad. A lap szerint Várszegi egyik verziója pedig az volt, hogy "felejtsék el" az eddigi pénzt, és egy egyszerű kézfogással váljanak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!