Tetszett a cikk?

A két hónappal ezelőtt meghirdetett kis Medgyessy-csomag után a Fidesz szerint megérkezett a nagy Medgyessy-csomag - közölte Rogán Antal fideszes politikus hétfőn.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese a jövő évi adóelképzelésekről szólva úgy fogalmazott: "a Bokros-csomaghoz hasonló intézkedéseknek a lényege, hogy megsarcolják a polgárokat, a családokat és a vállalkozásokat". Az ellenzéki politikus szerint a következő esztendőben nem adócsökkentésről, hanem adóemelésről beszélhetünk. Rogán ígéretet tett arra: a Fidesz a parlamentben mindent meg fog tenni azért, hogy 2004-ben a mostani elképzelésekhez képest kevésbé nőjenek a terhek. Meglátása szerint a jelenleg ismert elképzelések érvényen maradása esetén a következő három évben egy átlagos magyar család zsebéből körülbelül egymillió forintot vesznek ki.
A fideszes képviselő kifogásolta az ápolási járulék bevezetését és "a minden család terheit növelő" áfa-változásokat is. Ez utóbbi intézkedést úgy jellemezte, hogy "2004-től a Medgyessy-kormány bevezeti a 13. havi fűtés- és villanyszámlát". Rogán szerint, ha a múlt héten vázolt irányba halad a kormány, akkor "a magyar gazdaságpolitika végleg zsákutcába kerül." Az ellenzéki politikus szerint "totális kudarc" a kormány gazdaságpolitikája, hiszen - mint mondta - csökken a gazdasági fejlődés, ugyanakkor nőnek a lakosság és a vállalkozások terhei. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

A franciák már beszélnek róla, de nem kérnek bocsánatot az algériai gyarmati háborúért

A franciák már beszélnek róla, de nem kérnek bocsánatot az algériai gyarmati háborúért

Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt

Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt