Tetszett a cikk?

A rendőrség a Magyar Posta Rt.-vel (MP) kapcsolatban két ügyben is folytat nyomozást, de a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) eddig még nem tett feljelentést számviteli törvény megsértése vagy hűtlen kezelés miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálati osztályának gazdaságvédelmi alosztályvezetője csütörtökön.

A Népszava csütörtöki információjára reagálva az alezredes elmondta: a Kehi nem tett a rendőrségen feljelentést, és hivatalosan sem Kalmár Istvánt, a volt vezérigazgatót, sem pedig Patay Gyulát, a volt gazdasági főigazgatót nem gyanúsították meg. A lap szerint egyes vezetők tudatosan átlépték hatáskörüket, amivel súlyos, milliárdos veszteséget okoztak az állami cégnek.
A BRFK a Magyar Postával kapcsolatban különböző épületek felújítása miatt folytat nyomozást az rt. gazdasági területén dolgozókkal szemben, és eddig 12 embert gyanúsítanak hűtlen kezeléssel. A gyanú szerint számos el nem végzett munkát fizettek ki több száz millió forint értékben. A szerződéskötéseket most szakértők vizsgálják és a gyanúsítottaknál házkutatásokat is tartottak. A feljelentést még a múlt évben tette a Magyar Posta Rt. régi vezetése, az új pedig több alkalommal feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.
A másik folyamatban lévő nyomozás a Hungexpo Reklám Marketing Kommunikációs Rt.-vel kötött reklámszerződésekre vonatkozik, de az ügyben még nincs gyanúsított. A vizsgálat hanyag kezelés miatt indult, mert az MP vezetése aránytalanul nagynak találta a reklámkifizetéseket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gigantikus biciklit lehet festeni 800 ezerért Kazincbarcikán

Gigantikus biciklit lehet festeni 800 ezerért Kazincbarcikán

Republikon: stagnál a Fidesz, erősödik a Jobbik

Republikon: stagnál a Fidesz, erősödik a Jobbik

Szijjártó a Fidesz kilépéséről: Manfred Weber szégyellje magát!

Szijjártó a Fidesz kilépéséről: Manfred Weber szégyellje magát!