Tetszett a cikk?

Ausztriában, a schwechati repülőtéren elfogták Klivinyi Zoltánt, a Vertical Invest nemzetközi körözés alatt álló ügyvezetőjét, akit kétmilliárdos sikkasztással gyanúsítanak. A volt futballista az Egyesült Államokba készült távozni.

Az osztrák kollégákkal együttműködve pénteken délelőtt elfogták és őrizetbe vették Klivinyi Zoltánt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) munkatársai - közölte Garamvölgyi László ezredes, az ORFK kommunikációs igazgatóságának vezetője. A Vertical Invest ügyvezetőjének kiadatásáról intézkednek.
Klivinyi a nemrég újraindított, de megjelenését ismét szüneteltető Esti Hírlapot, a Love and Sorry női hetilapot és a Penthouse című magazint kiadó Esti Hírlap Rt. elnöke volt. Egy televíziós műsorba betelefonálva nemrégiben azt állította, az Egyesült Államokban van, és távozását az olajügyeiről ismert Szűcs Attilával kialakult konfliktusával indokolta, akitől állítása szerint nem tudná magát megvédeni, illetve kijelentette, semmi köze a Vertical Investhez, ahonnan a rendőrség szerint két milliárd forint tűnt el - jelentette az Index.
A Vertical Invest Ingatlanhasznosító és Befektető Szövetkezet fővárosi irodájában a rendőrség augusztus közepén tartott házkutatást, a XI. kerületi nyomozó hatóság lefoglalta a szövetkezet könyvelését, pénzügyi bizonylatait, amelyeket szakértők bevonásával vizsgálnak. Az üggyel összefüggésben még akkor nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Klivinyi Zoltán, a szövetkezet ügyvezetője, az Esti Hírlap Rt. volt elnöke ellen.
A szövetkezet ellen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az év első felében jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésének alapos gyanúja miatt tett feljelentést. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidéken és Budapesten is csökkent a Fidesz tábora, de a szavazói továbbra is nagyon aktívak

Vidéken és Budapesten is csökkent a Fidesz tábora, de a szavazói továbbra is nagyon aktívak

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 1. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 1. rész

Minden eddiginél több új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában

Minden eddiginél több új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában