Tetszett a cikk?

A Pannonplast-üggyel kapcsolatban a rendőrség már június végén, két alkalommal is meghallgatta Kulcsár Attilát, a K and H Equities üzletkötőjét, de a brókercég tevékenységét akkor még nem vizsgálták, a feljelentés kiegészítés keretében folytatott ügyben pedig megtagadták a nyomozást.

Szász Károlynak, a PSZÁF elnökének június 17-i megverése után egy héttel a rendőrség meghallgatta Kulcsár Attilát a Pannonplast részvényszerzése ügyében, közölte hétfőn Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatója, aki hozzátette: a feljelentés kiegészítés keretében folytatott adatgyűjtésbe beletartozott az ügy érintettjeinek meghallgatása is, ezért június 23-án, illetve 25-én meghallgatták a jelenleg Bécsben, kiadatási őrizetben lévő volt brókert.
Garamvölgyi László hangsúlyozta, hogy a meghallgatás nem azonos a kihallgatással, és akkor még nem gyanúsították Kulcsár Attilát. Az ügyben egyébként a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést ismeretlen tettes ellen, de a rendőrség június 30-án a nyomozást megtagadta az ügyben.
Az ügy előzménye, hogy a PSZÁF június 16-án levélben fordult a rendőrséghez és a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz a Pannonplast Rt. részvényeinek felvásárlásával kapcsolatos, azon túlmutató egyéb szabálytalanságok, bűncselekmények kiderítése érdekében is. A felügyelet kezdeményezésére és bejelentésére indult el a K and H Equitiesnél történt szabálytalanságok és bűncselekmények felderítése. A felügyelet július 17-én újabb feljelentést tett, mert a felügyeleti ellenőrzés olyan szabálytalanságokat tárt fel, amely indokolttá tette a vizsgálat kiterjesztését. Így célvizsgálat indult a K and H Equitiesnél, amely mára minden részletre irányuló átfogó vizsgálat lett.
A felügyelet még korábban nyilvánosságra hozott határozatában megállapította, hogy január 30. és február 5. között több, függetlennek látszó, de kivétel nélkül a K and H Equities Rt. állandó és megkülönbözetett elbánásban részesülő ügyfélkörébe tartozó befektető vásárolt jelentős mennyiségű Pannonplast részvényt a tőzsdén, összesen 1,2 milliárd forint árfolyamértéken. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerika az első: többet ártott az USA-nak Trump kereskedelmi háborúja, mint amennyit használt

Amerika az első: többet ártott az USA-nak Trump kereskedelmi háborúja, mint amennyit használt

Ne nézzük levegőnek a levegőt!

Ne nézzük levegőnek a levegőt!

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket