Tetszett a cikk?

A K and H brókercégénél történt sikkasztás kapcsán banki vezetőt egyelőre nem, de tizenhat bankpénztárost gyanúsítanak az Inter-Európa banknál, illetve az OTP Banknál azzal, hogy nem tettek bejelentést pénzmosás gyanúja miatt.

"Az Inter-Európa Bank tizenöt, az OTP Bank egy pénztárosát gyanúsítjuk, és számuk a következő napokban még emelkedhet" - mondta Gera Antal, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának főosztályvezetője. Közölte: banki vezető felelősségre vonásáról jelenleg nincs szó a pénzmosás ügyében.
A rendőrség csaknem négy hónapja nyomoz a brókercégnél történt sikkasztás gyanúja miatt: az ügynek a bankpénztárosokon kívül tizenegy gyanúsítottja van, és eddig 130-140 tanút hallgattak ki. Tizennégy magán- és jogi személy összesen huszonöt bankszámláját zárolták, ebből tizenöt számlát Magyarországon. Ezenkívül négy gyanúsított ötvenkét ingatlanát is zár alá vették, továbbá üzletrészeket és személyautókat is. "A lefoglalt ingatlanok és ingóságok értéke mintegy egymilliárd forint, ami tíz százaléka a keletkezett kárnak" - mondta Papp Csaba alezredes.
A kár pontos nagyságát még nem lehet tudni, mert a mintegy kétszáz kiemelt ügyfél számláit nem vezették folyamatosan. Gondot okoz a számlák utólagos reprodukálása, a számlaegyeztetéssel még a bank sem végzett. "A nyomozást tovább bonyolítja, hogy már 1998 végén is voltak olyan számlák, amelyekről pénzek tűntek el, s időközben a brókercéget is összevonták" - tette hozzá az alezredes, aki szerint a rendőrség az elmúlt négy hónapban "ütemes, jó munkát végzett" a K and H brókercégének ügyében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt szabolcsi kórházigazgató

Meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt szabolcsi kórházigazgató

A kormány nem szeretné, ha az ellenzéki I. kerület beleszólna a helyi építkezésekbe, ezért új szabályokat hozott

A kormány nem szeretné, ha az ellenzéki I. kerület beleszólna a helyi építkezésekbe, ezért új szabályokat hozott

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön