Tetszett a cikk?

Várhatóan az év végéig elkészül az ország széltérképe, aminek alapján megállapítható, hol lehet a jövőben szélerőműveket építeni - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Kis Zoltán, a környezetvédelmi tárca politikai államtitkára.

Az alternatív energiahordozók - például a szélerőművek mellett a biogáz hasznosítása - támogatása csak akkor építhető be az uniós pályázatok rendszerébe, ha az összes energiahordozón belül ezeknek az aránya eléri a 10 százalékot – közölte csütörtökön Pápán a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára. Kis Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta: jövő évben már adatokkal kívánnak szolgálni a befektetőknek arról, hogy az ország mely területein létesíthetők szélerőművek; a széltérkép döntő jelentőségű iránymutatást ad majd a hatóságoknak is a megfelelő határozatok kiadásához.
Az államtitkár rámutatott: a pályázati támogatási pénzekkel - összesen mintegy évi 30 milliárd forinttal - a földművelésügyi tárca rendelkezik, így a környezetvédelmi minisztérium szakmai segítséget ad, felgyorsítja a környezeti hatástanulmányok kiadását, és egyszerűsíti azokat a jogszabályi feltételeket, amelyek például a biogázt "termelő" állattartó telepek működéséhez szükségesek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus miatt késik a Ferrari legfrissebb hiperautója

A koronavírus miatt késik a Ferrari legfrissebb hiperautója

Szombaton volt az idei nyár legmelegebb napja

Szombaton volt az idei nyár legmelegebb napja

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben