Tetszett a cikk?

Szerdán indították el Irakból a múlt héten lelőtt magyar fiatalember földi maradványait tartalmazó koporsót – jelentette be Tóth Tamás külügyi szóvivő. A maradványok hazaszállítását az amerikai hadsereg vállalta.

"Bagdadi külképviseletünktől a mai napon azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az Irakban tragikus körülmények között elhunyt Varga-Balázs Péter földi maradványait tartalmazó koporsó hazaindult Magyarország felé" - mondta a szóvivő. Tóth szerint a koporsót először Bagdadból Kuvaitba, majd pedig Kuvaitból a németországi Ramstein amerikai támaszpontra szállítják, s várhatóan csütörtök hajnalban érkezik Magyarországra.Tóth jelezte, hogy a magyarországi érkezés pontos helye és ideje egyelőre nem ismert, de ezekről a külügyi tárca, Varga-Balázs családjának értesítése után, a sajtót is tájékoztatja. "Az elhunyt földi maradványainak elszállítására azt követően került sor, hogy a holttestet a bagdadi magyar külképviselet konzulja személyesen is azonosította, és tevékenyen hozzájárult a holttest szállításához szükséges engedélyek beszerzéséhez a helyi hatóságoktól" - mondta a szóvivő.A 27 éves Varga-Balázs civilként dolgozott a háborús övezetben. A fiatalembert tisztázatlan körülmények között amerikai katonák lőtték le. Kovács László külügyminiszter hétfőn az Országgyűlés plenáris ülésén közölte, hogy az amerikai külügyminisztériumtól eddig csak nem hivatalos tájékoztatást kapott Magyarország, mivel a vizsgálatot végző Pentagon és a CIA még nem fejezte be az eset kivizsgálását. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják