Tetszett a cikk?

A rendőrség szerint kedden megkezdődik az iratismertetés a gyanúsítottakkal. Az egyik gyanúsított védője szerint ugyanakkor a nyomozás még nincs lezárva.

A rendőrség elvégezte a szükséges nyomozati cselekményeket, ezért kedden megkezdődhet a keletkezett iratok ismertetése - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának főosztályvezetője. Zsombok György alezredes hozzátette: nem csak a brutális móri bankrablás tartozik a nyomozáshoz, hanem öt másik súlyos bűncselekmény is; ezekben további gyanúsítottak is szerepelnek. Az iratismertetés során a gyanúsítottak és védőik észrevételeket és indítványt tehetnek a nyomozás kiegészítésére, új nyomozati cselekmény lefolytatására.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
K. Ede és H. László ellen emelnek először vádat a móri bankrablás ügyében
A rendőrség álláspontja továbbra is az, hogy két elkövetője van a tavaly május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablásnak. Az iratismertetés befejezését követően 15 nap áll a nyomozóhatóság rendelkezésére, hogy vádemelésre átadja az ügyet az ügyészségnek.A rendőrség K. Ede Krisztiánt és H. Lászlót gyanúsítja a móri bankrablással. K. Ede védője, Dezső Antal hétfőn azt mondta: tudomása szerint védencének kedden nem lesz iratismertetése. Az ügyvéd valószínűnek tartja, hogy a másik öt bűncselekmény valamelyik gyanúsítottjával kezdik az iratismertetést. Megjegyezte: információja szerint a nyomozás még nincs lezárva; úgy tudja, H. Lászlót hétfőn délelőtt még kihallgatták az ügyben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr egykori MSZP-s polgármestere szerint a Borkai-éra volt a város aranykora

Győr egykori MSZP-s polgármestere szerint a Borkai-éra volt a város aranykora

Nagyot hempergett a hóban egy Mercedes G-osztály, pedig nem így tervezték

Nagyot hempergett a hóban egy Mercedes G-osztály, pedig nem így tervezték

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe