Tetszett a cikk?

Több mint 560 hívás érkezett a fővárosi mentőkhöz szilveszter éjjel - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője csütörtökön. A legtöbb esetben részegekhez hívták ki a mentőket.

A korábbi években szilveszterkor körülbelül 450 esethez kellett kimenniük a mentőknek, egy-egy átlagos hétköznapon pedig 300-320 esetet regisztrálnak - mondta Győrfi Pál. A mentősöknek szerdáról csütörtökre virradó éjszaka is az alkoholfogyasztással összefüggő esetek adták a legtöbb munkát. Földön fekvő, kihűlő emberekhez, verekedések sérültjeihez kellett vonulniuk, de történt négy súlyos gyalogos gázolás is a fővárosban, a sérülteket életveszélyes állapotban szállították kórházba - mondta a szóvivő.A Margit-hídról eddig tisztázatlan körülmények között a budai alsó rakpartra zuhant egy férfi, akit egy arra haladó gépkocsi elütött - tette hozzá. A VI. kerületben több emelet magasról esett le egy ember, őt is súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Petárda-baleset csupán egyetlen egy történt a fővárosban. Az arca sérült meg könnyebben annak a kilencéves kisfiúnak, akihez odadobták a petárdát.Győrfi Pál szerint az előzetes várakozásaiknak megfelelően a jogszabály-változások nem növelték a petárda-balesetek számát. Ugyanis komoly veszélyt általában a házilag készített vagy nagy hatóerejű pirotechnikai eszközök jelentik, ezek használata viszont továbbra is tilos. A szóvivő megemlítette, hogy egy pezsgős baleset is történt a fővárosban. A dugó a szilveszterező szemébe repült és könnyebb sérülést okozott. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Küzdünk, hogy az iskolákat és óvodákat ne kelljen bezárni

Orbán: Küzdünk, hogy az iskolákat és óvodákat ne kelljen bezárni

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések

Baj van a Twitter új funkciójával: nem tűnnek el a 24 óra után az eltűnős bejegyzések