Tetszett a cikk?

A magyar egészségügyi csoport összesen több mint száz beteget látott el a földrengés sújtotta Bám városban.

Hazaérkezett a földrengés sújtotta iráni Bám városból a magyar mentőcsapat, amelynek hét tagja hétfő óta segített a helyszínen a sérültek és a betegek ellátásában. Pavelcze László, a Magyar Speciális Mentők (MSM) elnöke elmondta: gyakorlatilag csak személyes felszerelésüket hozták vissza, a csapat minden olyan eszközt, kötszert, gyógyszert, tábori felszerelést Bámban hagyott, amit a Vöröskereszt a helyszínen használni tud.A helyszínen tapasztaltakról elmondta: "térdig érő városban" voltak, mert a földrengés következtében az épületek összedőltek, a város 90 százalékban elpusztult. A négy magyar orvos és segítőik a sérültek gondozásával, a fertőzésveszély miatti kötéscserékkel foglalkoztak elsősorban, de betegeket is el kellett látniuk, mivel a hatalmas por miatt tüdőgyulladás, légcsőgyulladás, porallergia és kisebb fertőzések is előfordulnak. Az elsősegélynyújtó helyen 24 órás szolgálatot adtak, a magyar egészségügyi csoport összesen több mint száz beteget látott el. Pavelcze László szerint a városban ugyanakkor nincs járványveszély, mert a hőmérséklet tartósan alacsony, ami nem kedvez a járvány kialakulásának.Szenczy Sándor, a kiutazást finanszírozó Baptista Szeretetszolgálat elnöke - aki szintén a Bám városában dolgozó magyar egészségügyi csapat tagja volt - elmondta: a Magyarországról vitt két és fél tonnányi felszerelésük lehetővé tette, hogy önellátók legyenek és ne szoruljanak a helyi segítségnyújtásra. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezek az androidos telefonok kaphatják meg 2021-ben a legerősebb processzort

Ezek az androidos telefonok kaphatják meg 2021-ben a legerősebb processzort

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Az ország leggazdagabb térségeiben csökken leginkább az abortuszok száma

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés