Tetszett a cikk?

"Nem mehet jól az ország gazdasága, ha nem megy jól az embereknek" – mondta Orbán Viktor a Fidesz kecskeméti nagygyűlésén.

A pártelnök megítélése szerint "talán 1848 óta, leszámítva 1956 két szép hetét, még soha nem volt olyan egységes és szervezett a polgári nemzeti keresztény érzelmű közösség mint manapság".A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke a Kecskemét főterén egybegyűlt, tízezerre becsülhető hallgatóság előtt arról is beszélt, hogy nem véletlen a nemzeti petíció időzítése. "Magyarországon egyre többen látják, hogy a király meztelen (...), a bizalom elpárolgott, a padlás megtelt, az élet egyre nehezebb."Orbán Viktor szerint egyre többen felismerik, hogy a jelenlegi kormány egykori ígéreteiből alig valósult meg valami.Hozzátette: "a gazdaság javuló adatairól érkeznek ugyan hírek" mostanában, de, megítélése szerint, "a makrogazdasági számok megtévesztőek", nehezen érthetők.A Fidesz elnöke szerint a kormány nem teheti meg, hogy ha összegyűlik az egymillió aláírás, akkor ne vegye figyelembe ennyi ember akaratát. Orbán Viktor szerint a kabinetet már befolyásolta az aláírásgyűjtés, hiszen most kifizeti az eredetileg év végén esedékes 53. heti nyugdíj első félét.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!